05.Cele patru prioritati ale bisericilor…

 
   Cele patru prioritati ale bisericilor calauzite de scopuri   
de
pastorul Rick Warren
 
As vrea sa va dau ceea ce eu numesc cele patru prioritati ale bisericilor conduse de scopuri. Aceasta este ordinea, dupa importanta lor in biserica. 
A.    Cel mai important lucru in biserica sunt scopurile lui Dumnezeu. Daca nu implinim scopurile Lui, am pierdut sensul existentei bisericii. Scopurile sunt pe primul plan. Lor ne dedicam inima, pentru ele ne rugam, pentru ele lucram. Lor le dam atentia noastra. 

B. Al doilea lucru important in biserica sunt oamenii, oamenii lui Dumnezeu. Oamenii sunt importanti, dar nu sunt la fel de importanti ca si scopurile, pentru ca, daca faci din oameni cel mai important lucru din biserica, vei avea un club, sau o organizatie, dar nu vei avea biserica lui Dumnezeu. Oamenii sunt acolo doar pentru a implini scopurile lui Dumnezeu.

C. A treia prioritate in fiecare biserica… sunt programele. Programele sunt activitatile, evenimentele, studiile si cursurile pe care le planifici pentru a ajuta oamenii sa implineasca scopurile. Programele n-ar trebui sa fie cel mai important lucru intr-o biserica. Ele pot fi schimbate, pot inceta. Intotdeauna vei avea programe noi. Singurul lucru care nu se schimba sunt cele cinci scopuri divine.

D. Ultima prioritate este proprietatea, locul de intalnire. Multi oameni cred ca proprietatea este cel mai important lucru. De fapt multi oameni cred ca biserica este o cladire. Biserica nu este o cladire. Biserica nu este ceva la care vi, ci ceva ce esti! Nu ai neaparat nevoie sa fii propietarul unei cladiri. Biserica pe care eu o pastoresc, timp de 15 ani, a folosit case,  a folosit parcuri, cladiri administrative, scoli, si multe alte locuri diferite. De fapt, am folosit 79 de cladiri diferite inainte sa avem un loc permanent in care sa ne intalnim. Biserica a crescut pana la peste 10.000 de membri inainte ca sa ne construim prima cladire. Nu aveti nevoie de o cladire proprietate personala. Nu va consumati prea mult pentru aceasta problema. Dati-i acestui lucru doar prioritatea cuvenita. Nu este cel mai important lucru sa aveti bani sau cladiri. Cel mai important este sa aveti oameni care sa implineasca scopurile lui Dumnezeu. Daca faceti asta, Dumnezeu va fi multumit, biserica va fi sanatoasa, si cresterea va veni de la sine.

Vreau sa ma rog pentru voi, ca sa fiti folositi de Dumnezeu pentru a cladi o biserica condusa, controlata de scopuri in orasul vostru, sau in satul vostru. In sesiunile urmatoare, vom lua fiecare dintre aceste cinci cercuri si fiecare dintre aceste cinci scopuri si vom intra in detaliu cu privire la felul in care-i poti aduce pe oameni din exteriorul bisericii in interiorul ei. Haideti sa ne rugam.

"Tata Ceresc, vreau sa-ti multumesc pentru ca ai creat biserica. iti multumesc ca este cea mai minunata creatie pe care ai facut-o vreodata. Ma rog sa ne ajuti sa cladim vieti conduse de scopuri si biserici conduse de scopuri, sa cladim biserica Ta pe inchinare, pe evanghelizare,pe partasie, pe slujire si pe ucenicie, ca sa putem fi mai sanatosi si sa crestem pentru gloria imparatiei Tale si pentru folosul nostru. In numele Domnului Isus.  Amin.

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.