A acordat Biserica Adventista de Ziua a Saptea o medalie papei?

A acordat Biserica Adventista de Ziua a Saptea o medalie papei?

 
Iată care sunt faptele care contrazic o parte a mitologiei care a circulat: În 1977 a avut loc o întâlnire a Comunităţilor Creştine Mondiale la Roma. Cu această ocazie, cincisprezece administratori bisericeşti au avut o audienţa cu papa. Acesta este protocolul normal atunci când lideri religioşi se întâlnesc la Roma, având în vedere rolul primordial al papei ca lider al sutelor de milioane de catolici. În acest grup s-a aflat un adventist de ziua a şaptea care deţinea la acea dată funcţia de director de relaţii publice şi libertate religioasă în cadrul Diviziunii Europa de Nord-Africa de Vest.
Se obişnuieşte ca atunci când cineva se întâlneşte cu papa să-i dea una dintre medaliile sale ca o amintire a întâlnirii. Întrebându-se cum ar putea proceda ca individ şi martor, adventistul a decis, din proprie iniţiativă, să-i ofere Papei Paul VI o mică carte cu imagini şi texte şi una dintre medaliile (sau medalioanele) disponibile la Conferinţa Generală pentru întâlnirile cu personalităţi marcante. Aşa că medalia nu a fost turnată special pentru papă.
Medalia prezintă solia adventistă şi Sabatul pe ambele părţi: “Iată că El vine”, şi “orice ochi Îl va vedea”. Cele Zece Porunci sunt reprezentate prin cifre romane, dar a patra este scrisă “Adu-ţi aminte de Sabat ca să-l sfinţeşti”. Papa a făcut un comentariu interesant: “Medalia ta este mai bună ca a mea!” În acest caz, şi cu umilinţa cuvenită, suntem de acord.
Înmânarea unei medalii papei ca amintire nu înseamnă că “ne-am rătăcit” urmând papalitatea, după cum acordarea de către papă a unei medalii nu înseamnă că el “s-a rătăcit” urmând Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Trebuie să fim conştienţi de ocaziile pe care relaţiile publice le oferă. Uneori acestea sunt frecvente; alteori sunt rare.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesa
Sursa: www.adventist.ro