A afirmat papa in scrisoarea sa pastorala din mai 1998, privind inchinarea in ziua duminicii, ca singurii crestini adevarati sunt pazitori ai duminicii?

A afirmat papa in scrisoarea sa pastorala din mai 1998, privind inchinarea in ziua duminicii, ca singurii crestini adevarati sunt pazitori ai duminicii?

Acesta este un bun exemplu de modul în care oamenii manipulează un text pentru a-şi justifica propriile dorinţe şi ideile personale. Papa s-a adresat catolicilor, în special acelei mari majorităţi care nu merge la biserică duminica.
Un bun catolic este în mod evident un păzitor al duminicii. Cu toate acestea, nu este corect a spune că papa declară că toţi adevăraţii creştini sunt păzitori ai duminicii. Poate că papa crede că aşa stau lucrurile, dar asta nu este ceea ce a scris. Probabil că unii ar fi bucuroşi dacă textul ar fi astfel formulat ca să confirme viziunea lor cu privire la evenimentele finale, dar în el nu se spune aşa ceva.
Ceea ce papa a spus este că, catolicii trebuie să păzească duminica ca zi de odihnă şi închinare şi să participe la liturghie. Aceasta este ceea ce ne-am aştepta ca el să spună membrilor săi. Dacă susţinem că avem şi predicăm adevărul, trebuie să spunem adevărul. Nu putem să facem contestaţie bazându-ne doar pe ceea ce oamenii ar putea gândi, dar nu o spun. Un test bun pentru fiecare adventist ar fi: “Este acesta adevărul?”
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro