A dat Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania in judecata Statul in 1999?

A dat Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania in judecata Statul in 1999?

 
De fapt, biserica noastră nu a dat în judecată Statul. Să explicăm ce s-a întâmplat şi să lăudăm pe Domnul pentru ceea ce a făcut! Biserica noastră este oficial recunoscută în România, unde există peste 85.000 de membri botezaţi.
Aceasta înseamnă că în fiecare Sabat, peste 100.000 de adulţi şi copii vin la biserică. În 1998, Ministerul Naţional al Educaţiei din România a decis să programeze într-o sâmbătă cea de-a treia şi ultima parte a examenului de Capacitate pentru anul 1999. Biserica şi Asociaţia pentru Libertate Religioasă “Conştiinţă şi Libertate” din România au reacţionat şi intervenit, cerând o schimbare a datei. Guvernul României a răspuns că în acel an era imposibil de schimbat data examenului. Programarea examenului sâmbăta a afectat aproximativ 1.000 de elevi adventişti.
În Bucureşti, mai mulţi părinţi au decis să înainteze acţiune în justiţie şi au pierdut! Examenul a fost susţinut sâmbătă, 5 iunie 1999. Aproximativ 640 de elevi adventişti nu au putut participa la examen. Autorităţile au fost surprinse de numărul elevilor care au refuzat să dea examen sâmbăta, pierzând astfel un an şcolar. Ei au fost impresionaţi de faptul că elevii nu au vrut să-şi încalce conştiinţa. Părinţii au făcut apel la Curtea Supremă şi au câştigat! Ministerului Educaţiei Naţionale i s-a pus în vedere să organizeze un alt examen pe 30 iulie. Ei au avut aproximativ 20 de zile la dispoziţie pentru acest lucru.
Bineînţeles că decizia Curţii Supreme a fost contestată, apărând alte dificultăţi, însă în cele din urmă ministerul a stabilit o dată pentru elevii adventişti. Faptul că pentru prima dată adventiştii din România au hotărât să-şi apere drepturile în mod public a constituit un eveniment de cea mai mare importanţă. Apostolul Pavel a făcut la fel. De mai multe ori el a spus poliţiei sau magistraţilor: “Sunt cetăţean roman!” Legea există pentru a apăra cetăţenii cinstiţi şi buni.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro