A fost propusa o Lege Duminicala?

A fost propusa o Lege Duminicala?

Nu acum, însă problema unei legi duminicale a fost întotdeauna importantă pentru adventişti. Face parte din subcultura noastră. Biserica noastră a crescut sub această ameninţare în SUA. În ultima parte a sec. XIX, am fost confruntaţi cu mai multe proiecte de lege duminicală şi chiar o propunere de amendament constituţional. Prin harul lui Dumnezeu şi datorită Constituţiei SUA, am câştigat şi acest amendament a fost respins.
Potrivit interpretării noastre profetice privind evenimentele finale, o lege duminicală va fi adoptată, Constituţia va fi amendată iar păzitorii Sabatului vor fi persecutaţi. Sfârşitul va bate la uşă şi revenirea lui Hristos va deveni o realitate.
Deoarece nu există nici un proiect de lege care să poată fi calificat drept lege duminicală, unii adventişti sunt nerăbdători şi aproape că încearcă să creeze legi duminicale! Lucrând pentru biserică în cadrul Departamentului Relaţii Publice şi Libertate Religioasă, noi suntem în cea mai bună poziţie ca să informăm poporul nostru atunci când au loc asemenea evenimente. Nu ne place să ne angajăm în speculaţii profetice.
Aceasta ar discredita lucrarea noastră în cadrul bisericii şi în faţa guvernelor şi a organizaţiilor internaţionale. Alţii au procedat astfel şi acum nu mai sunt luaţi în serios. Dar fiţi siguri că atunci când va veni timpul, vom reacţiona şi ne vom opune cu putere unei legi duminicale cu caracter naţional şi opresiv.
Trebuie de asemenea să recunoaştem că legi duminicale există de mult timp în mai multe ţări din întreaga lume. Elveţia are o lege duminicală foarte bine definită. Dar ea nu ne obligă nici să mergem la biserică duminica şi nici să nu mergem la biserică sâmbăta. Este o lege socială de origine religioasă. Legea duminicală căreia noi adventiştii ne împotrivim cu putere ne va forţa să nu ne ducem la biserică sâmbăta. Aceasta va fi în esenţă o lege rea nu atât de mult deoarece promovează duminica, ci pentru că va persecuta pe cei care au o altă zi de odihnă decât duminica.
Întotdeauna sunt deranjat atunci când călătoresc în ţări în care membrii noştri sunt sub presiunea discriminării din partea bisericii majoritare sau sunt persecutaţi, iar ei întreabă despre legea duminicală din SUA! Ei primesc informaţii false de la adventişti sau foşti adventişti care şi-au pierdut minţile. SUA este prezentată ca o ţară opresivă în care adventiştii sunt persecutaţi. Este adevărat că adventiştii pot avea probleme la locul de muncă şi în şcoli datorită păzirii Sabatului. Dar ei se duc în instanţă şi îşi apără drepturile.
Avem avocaţi care îi ajută şi adesea câştigăm. În multe ţări din lumea întreagă, dreptul de a apela la instanţă pentru motive de libertate religioasă practic nu există. Când eşti membru al unei minorităţi religioase, în multe ţări, eşti un cetăţean de clasa a doua. Fără îndoială că o lege duminicală represivă va pune capăt democraţiei americane întemeiată de oameni care credeau atât în libertatea civilă cât şi cea religioasă. Mielul va deveni un balaur. Metamorfoza va fi deplină.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro