Abuzul si violenta in familie

Abuzul si violenta in familie

 
Adventistii de Ziua a Saptea sustin demnitatea si valoarea fiecarei fiinte umane si condamna toate formele de abuz fizic, sexual si emotional si violenta in familie.
Noi recunoastem extinderea mondiala a acestei probleme si efectele serioase, pe termen lung, asupra vietilor tuturor celor implicati. Noi credem ca crestinii ar trebui sa reactioneze fata de abuz si violenta in familie, atat in biserica cat si in societate. Noi tratam cu seriozitate rapoartele despre abuzuri si violenta, iar la intalnirile internationale aceste probleme sunt printre punctele importante de discutie. Noi credem ca a ramane indiferenti si fara sa luam pozitie fata de aceste probleme, inseamna sa trecem cu vederea, sa perpetuam si probabil sa extindem acest comportament.
Noi acceptam responsabilitatea de a coopera cu alte organizatii specializate, pentru a oferi ascultare si ingrijire celor care au suferit abuzuri si violenta familiala , pentru a scoate in evidenta nedreptatile si pentru a lua apararea victimelor. Vom ajuta persoanele in nevoie sa descopere si sa aiba acces la servicii specializate disponibile.
Cand schimbarea atitudinilor si a comportamentelor va deschide posibilitati pentru iertare si noi inceputuri, vom face o lucrare de reconciliere. Vom ajuta familiile indurerate sa treaca dincolo de relatiile care nu se mai pot reface. Vom cauta sa adresam intrebari de suflet persoanelor abuzate, incercand sa intelegem originea abuzurilor si a violentei din familie si sa dezvoltam modalitati mai bune pentru a preveni aceste fenomene care se repeta ciclic.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de Comitetul Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea ( ADCOM ) si a fost autorizata de catre Biroul Presedintelui Robert Folkenberg, la sesiunea Conferintei Generale de la Utrecht, Olanda, 29 iunie – 8 iulie 1995
Sursa: www.adventist.ro