Activistul Climatului își Reneaga Alarmismul, apoi este Victimizat

Shellenberger este un ecologist devotat și progresist politic, iar el respinge mișcarea schimbărilor climatice începând cu un mesaj simplu:  Îmi pare rău, „În numele ecologiștilor de pretutindeni, aș dori să-mi cer scuze formal pentru spaima climatică pe care am creat-o în ultimii 30 de ani”, a scris el într-o publicație publicată de Sunday Forbes.

Începând de luni, însă, doar o urmă slabă a articolului inițial a fost vizibilă pe site. O notă a editorului cu o formulă simplă a explicat în mod opus celor care nu respectă: „Această pagină nu mai este activă acum. Regretăm orice neplăcere. ” Cu toate acestea, o versiune a paginii originale a fost arhivată înainte de eliminarea acesteia.

Acum, admisiile șocante din  poartă greutatea și multă intrigă. Un grup sceptic remarcat pentru schimbările climatice, a pus întrebarea arzătoare: „Cine a presat pe Forbes de a ucide  povestea lui?Conform articolului inițial, Shellenberger consideră că unele schimbări climatice au loc, dar nu  este asa de grava asa cum ameninta colegii sai politici si de mediu. „Schimbările climatice se întâmplă. Dar nu estsfârșitul lumii. Nu este chiar cea mai gravă problemă a noastră de mediu ”, a spus el.

Scepticii climatici – și cei obosiți de șarlatanii politici care folosesc problema pentru a profita și a acumula puterea – ar fi putut demult să ajungă la aceeași concluzie. Dar pentru Shellenberger să submineze alarmele climatice din interior este un potențial schimbător de jocuri. Puțini oameni din stânga mediului pot corespunde acredităților sale.

Shellenberger a fost un activist climatic timp de două decenii, iar rădăcinile sale în mișcarea modernă de mediu datează din anii ’80. A fost numit cândva „Eroul mediului” al revistei Time și a scris pentru New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Scientific American și alte publicații majore. Este câștigător al premiului „Cartea Verde”, iar discuțiile sale de au fost vizionate de peste 5 milioane de ori. A fondat grupul influent Progresul de mediu. Shellenberger a candidat chiar la pozitia de guvernator al Californiei în 2018, dar a pierdut în fata primarului democrat ,  Gavin Newsom.

Dacă cineva a avut un stimulent să valorifice status quo-ul privind schimbările climatice, este Shellenberger. În schimb, el iese  curat. „Simt o obligație de a-mi cere scuze pentru cât de rău am indus în eroare publicul”, a spus el. „Când vor citi acest lucru, unii oameni își vor imagina că sunt un anti-ecologist de dreapta. Nu sunt ”, a adăugat el, menționând că o redare onestă a faptelor obținute chiar și din cele mai mari pro-organizații pentru schimbările climatice, cum ar fi Grupul interguvernamental al Națiunilor Unite privind schimbările climatice, dovedește că alarmismul împotriva schimbărilor climatice – prezentat de mass-media mainstream și de stânga – este frauduloasă.

Shellenberger a enumerat o duzină de fapte care au dezbătut cele mai grave afirmații ale lobby-ului privind schimbările climatice globale. Toate dovezile pe care le citează sunt preluate de la organizațiile științifice pro-schimbare în domeniul schimbărilor climatice, cum ar fi IPCC, Organizația pentru Alimentație și Agricultură din U.N. și Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Oamenii nu provoacă o „a șasea extincție în masă”, a explicat el. Amazonul nu este „plămânii lumii”, a continuat el. El a menționat în continuare: Schimbările climatice nu înrăutățesc catastrofele naturale; incendiile au scăzut cu 25% în întreaga lume din 2003; cantitatea de teren pe care o folosim pentru carne – cea mai mare utilizare a omului de pământ – a scăzut cu o suprafață aproape mare ca Alaska; poluarea aerului și a emisiilor de carbon au scăzut în țările bogate de 50 de ani. „Știu că faptele de mai sus vor suna ca„ respingerea climatului ”pentru multe persoane. Dar asta arată doar puterea alarmismului climatic ”, a spus el.

De ce s-ar transforma cineva din statura lui Shellenberger dopa a tot ceea ce a lucrat, inclusiv conexiunile de mare putere și oportunitățile profitabile care vin cu exploatarea acestei probleme?  Prin propria sa admitere, Shellenberger a ajutat să convingă administrația Obama să cheltuiască 90 de miliarde de dolari de dolari pentru  inițiativele de energie regenerabilă si o mare parte din aceștia urmând a fi aliați progresivi din California.

„Până anul trecut, am evitat mai ales să vorbesc împotriva fricii climatice. În parte, asta pentru că am fost jenat. La urma urmei, sunt la fel de vinovat de alarmism ca orice alt ecologist. De ani de zile, am făcut referire la schimbările climatice ca pe o amenințare „existențială” pentru civilizația umană și am numit-o „criză”, a spus el.„ Si Am rămas liniștit în legătură cu campania de dezinformare climatică, deoarece mi-a fost teamă să nu pierd prieteni și să falimentez ”, a continuat el.

In timp ce Casa Albă Obama și presa de știri au distrus oameni de știință cinstiți, unii dintre ei fiind prietenii săi, eu am tacut „Dar apoi, lucrurile au scăpat de sub control”, a spus el. „Alexandria Ocasio – Cortez a spus:„ Lumea va disparea peste 12 ani dacă nu abordăm schimbările climatice. ”Cel mai maret grup de mediu din Marea Britanie a susținut ca„ Schimbările climatice ucid copii ”, a adăugat el.

Nu numai că afirmațiile radical false au propulsat mișcarea de schimbare a climei de catre partidul de stânga, dar afirmațiile au fost menite în mod intenționat să sperie oamenii să sprijine preluarea socialistă a economiilor suverane. Și niciuna dintre ele nu poate fi contestată în mod deschis .

„Energia nucleară și gazele naturale au redus emisiile de carbon cu mult mai mult decât cele solare și eoliene”, a scris el. „De ce, atunci, oamenii sunt atât de apocaliptici în privința schimbărilor climatice atât de opuse lor?. Un articol din decembrie explică de ce frica climatiac este atât de dăunătoare, în special pentru copii, și indică probabil cea mai ironică consecință a întregii fraude climatice: că dăunează mediului.

Shellenberger și-a închis cuvantarea de duminică cu o ultimă culpa. „Dacă ați ajuns până acum, sper să fiți de acord că este posibil să nu fie la fel de ciudat, deoarece pare că un activist de mediu, progresist și activist în domeniul climei a simțit nevoia de a răspunde împotriva alarmismului.”

Sper că îmi veți accepta scuzele”, a spus el.

21 august 2020. Michael Barnes