Adam

Adam
Numele meu este Adam.  Nu vreau să mă laud, dar sunt un om deosebit. Nu am părinți și totuși nu sunt orfan. De asemenea, este o bucurie pentru mine să vă spun că sunt primul personaj al paginii special dedicate pentru voi, copii din luna august. Și știți de ce? Pentru că sunt primul om care a trăit vreodată pe pământ .
Am spus că nu am părinți. M-ați putea atunci întreba cine m-a născut?! Ei bine, nu m-a născut nimeni! Eu nu sunt născut ci sunt creat, adică făcut.  Dumnezeu m-a făcut din pământ și mi-a dat viață ca să trăiesc, să pot să mă mișc, să mănânc, să mă bucur de toate  frumusețile pe care mi le-a făcut Dumnezeu special pentru mine. Dar mai ales a dorit ca eu să ascult de El și să mă bucur de viața pe care mi-a dat-o trăind alături de El.
Vreau să  vă  spun că Dumnezeu a creat o grădină pentru mine. Este vorba de gradina Edenului, locul minunat pe care El m-a pus să îl îngrijesc. Aici în grădină sunt tot felul de pomi cu fructe foarte gustoase și flori minunate, iar animalele nu sunt rele și nu se manâncă între ele.
Haideți să facem o plimbare prin grădină și să vedem ce frumuseți a creat Dumnezeu pentru  a ne bucura de ele și ai dat cinste Lui.
Așa cum știți pe tot pământul sunt mări și oceane, lacuri, pâraie și râuri. Iar Dumnezeu a făcut tot felul de viețuitoare, care să mișune în aceste ape: de la peștișorii mici și colorați până la balenele uriașe iar eu nu mă mai satur să mă uit la ele. Dumnezeu a creat și  scoicile și căluții de mare. Într-un cuvânt tot ce există în apele pământului.
După ce a făcut ca pământul să fie plin de verdeață, adică de iarbă, plante, flori, pomi mari si mici, cu fructe,  Dumnezeu a umplut pământul cu tot felul de animale: păsări, animale, insecte,ce mai , tot ce-ți poți visa într-o asemenea lume, frumoasă și perfectă pe care Dumnezeu a creat-o. Dra cel mai minunat lucru și care mi s-a părut o cinste deosebită din parte lui Dumnezeu este că El mi-a spus că eu sunt cel care le va da nume tuturor animalelor!
Și atunci am început să le spun:
–         Tu te vei numi girafă, el este porumbel, tu ești rinocer, iar tu broască țestoasă…. Si elefanții cei mari tot de la mine au primit nume și așa am numit toate animalele de pe pământ.
În fiecare zi vorbeam cu Dumnezeu și mă bucuram de prezența Sa. Totuși oricât de bine mă simțeam eu alături de animale, oricât de frumoase erau peisajele și florile care mă înconjurau, indiferent de cât de gustoase erau fructele și legumele pe care le mâncam în fiecare zi, îmi lipsea ceva.
Știți ce, nu-i așa? Într-adevăr , Dumnezeu a hotărât să-mi facă un ajutor potrivit. Adică?….. Da o femeie. Și astfel Dumnezeu a făcut să vină peste mine un somn adânc, ca o anestezie să nu simt nimic, a luat o coastă din mine (nu știu cum a făcut pentru că eu dormeam și nu am simțit nimic) și din țărână și cu coasta de la mine a făcut o femeie, soția mea. Iar eu i-am pus numele Eva. Era foarte frumoasă.
Împreună am trăit fericiți alături de Dumnezeu mulți ani, dar… într-o zi am greșit. Acesta este cel mai trist  eveniment din viața mea.  Probabil că vă întebați ce am făcut, am să vă spun pe scurt:
Așa cum știți deja Dumnezeu mi-a făcut o grădină cu tot felul de pomi roditori. Ei aveau fructe gustoase și puteam să mănânc din oricare. Din unul singur Dumnezeu ne-a spus să nu mâncăm, era pomul cunoștinței binelui și răului. Dar într-o zi, pe când Eva era singură și se plimba prin gradină, iată că a ajuns la acest pom, iar acolo Satana ( cel rău) a luat infățișarea unui șarpe și a păcălit-o pe Eva. Iar prin minciuna lui, el a făcut-o pe Eva  să mănânce din fructul acestui pom din care Dumnezeu ne-a spus să nu mâncăm. Din cauza neascultării noastre, Dumnezeu a fost nevoit să ne alunge din gradină și de atunci puteți vedea și voi câtă suferință, răutate și moarte există în lume.
O, dacă am fi ascultat de Dumnezeu …!
Copii mă bucur că ați citit povestirea aceasta și sunt sigură că ați înțels cât este de important să ascultăm.
În continuare vă propun să ne jucăm un pic:
Completați  ceea ce lipsește din textul următor:
……….. a fost creat din tărână și a primit viță de la Dumnezeu. Adam a dat nume tuturor ………………. Eva a fost facută din ………………… lui Adam. Impreună locuiau în gradina ……….. și aici se întâlneau zilnic cu …………………. care îi învăța lucruri minunate. Ei mâncau …………… și legume și erau foarte sănătoși și fericiți.
Citește, eliminând tote literele x, y și z pentru a afla cum au  fost creați primii oameni.
XYCXUZXLXIXYBZYEXXRYTZYAYXTXXEYAXXYDYEXXAYYAXLYYEXYGXEYY ––––––––––––––
Vă doresc succes!
Loredana Vasilescu
Sursa: http://azscrinul.ro