Adevarata epoca de aur

Adevarata epoca de aur
Acum, la sfirsitul studiului din Apocalipsa lui Ioan, am descoperit adevaratul sens al expresiei “epoca de aur” atit de mult uzata in cuvintarile ceausiste, din anii 70, 80,  si de catre toti cei din vremea lui, incercind sa faca din drama timpului guvernarii comuniste, (perceputa dealtfel de catre toti romanii din vremea aceea ca fiind un dezastru si o teroare),  o perioada de timp infloritoare si desavirsita, chiar daca lipsurile materiale si suferintele psihice de fiecare zi, asezau in fata ochilor nostrii, o cruda si trista realitate, se striga: “Este o noua época, o época de aur”. Ei bine ! – adevarata época de aur ne-o prezinta Ioan in cartea sa Apocalipsa  (cap.21,7) “Cel ce va birui, va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul meu.” – zice Domnul.
Epoca de aur incepe deci in secolul XXI
Cind abordam subiectul acesta din punct de vedere economic, pentru cei obisnuiti cu “economía stralucitoare” a Babilonului modern, trebuie sa recunoastem ca gindul ne poarta in vechime spre cea mai infloritoare cetate a timpului lui Nebucadnetar, sau a regatului lui Solomon in cadrul natiunii iudaice, cind intr.-adevar, aurul era peste tot, folosit si in constructii chiar.  Ori de cite ori abordez subiectul acesta ce ne furnica pielea : bani, bunuri materiale, ma gindesc la ispitirea Domnului Hristos, cind adevaratul dictator al epocii de aur pamintene, ii aseza in fata o perspectiva minunata, stralucitoare, neascunzind faptul ca “ dumnealui” este monarhul ce detine tot domeniul material-financiar din lumea aceasta sub control.
(Matei 4,9-10.) Toate acestea ti le voi da tie, daca te vei arunca cu fata la pamint, si te vei inchina mie.” In schimbul banilor, a materiei voia aplecarea, inchinarea Domnului Hristos, pe care nu numai ca nu a primit-o, dar i s-a dat si replica: “Pleaca Satano, caci sta scris: Domnului Dumnezeului tau sa te inchini, si numai lui sa ii slujesti.”
Criza económica actúala, scapata de sub control ce inspaiminta mediile economice mondiale, indreapta omenirea spre o prabusire económica nemaintilnita, punind in pericol tóate mediile, tóate structurile economice. Toate sectoarele economice si financiare sunt atinse, devenind din ce in ce mai vizibil faptul ca NU SE VOR OFERI NICIODATA SOLUTII cu rol de modele ciclice, pentru redresarea económica a lumii. Micile redresari economice, izolate si locale, nu pot masca dimensiunea globala a esecului. Orice licarire de speranta se constata a fi inutila. Am ajuns in punctul in care trebuie sa avem curajul sa ne intrebam cinstit cum sa actionam, nu pentru a gasi solutii materiale, ci pentru a salva esentialul, adica sufletul nostru.
Acum, Apocalipsa este categorica: “Epoca de aur incepe in secolul XXI.” Cuvintul lui Dumnezeu spune clar si raspicat, ca adevarata época de aur, va veni imediat dupa semnele ce anunta revenirea Domnului Isus. Epoca de aur nu va fi pentru planeta aceasta, fara o schimbare totala, fara o ruptura totala a structurilor economice, politice si religioase,pe care le cunostem deja. Apocalipsa face aluzie la o inoire integrala a planetei si despre instaurarea unui oras nou, cu totul din aur, numit “Noul Ierusalim”, descrierea lui, este prezentata pe larg de catre ultima carte a Bibliei, in ultima profetie a ei. Problema este ca in acest oras nu va intra nimic intinat, patat, nici o persoana care se deda minciunii si nelegiuirii…nu vor intra decit cei al caror nume a fost scris in cartea vietii Mielului.
Ne situam foarte departe de criteriile traditionale legate de prosperitatea económica, materiala contemporana. Iata de ce apropierea iminenta a adevaratei “epoci de aur”,descumpaneste pe oameni si chiar pe spiritele cele mai puternice din lumea noastra. Apropierea acestei epoci, face in mod esential apel la practica moralei crestine. Totul devine pera usor, prea simplu, cel putin in aparenta pentru unii. Dar sa retinem: adevarata época de aur devine o himera pentru : “fricosi, necredinciosi, scirbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatori la idoli, si toti mincinosii” (Apoc. 21,8) Dar cei ce au invatat sa-si supuna pasiunile firii omenesti, sa-si invinga tirania paminteasca, vor intra pe portile noului Ierusalim “Si vor domni in vecii vecilor”intr.-o noua época de aur. (Apoc.22,5up.)
Sursa: http://www.azsemaus.org