Alegerea Ligiei

Alegerea Ligiei
Era duminica, iar Ligia statea de ceva timp in camera ei. La un moment dat, mama ei o striga din bucatarie. Vazand ca Ligia nu raspunde, veni sa o caute. Auzind pasii pe hol, Ligia ascunse cartea pe care o citea, isi scoase castile din urechi si baga sub plapuma CD-playerul, apoi lua manualul de Geografie in mana.
„Ce faci? De ce nu raspunzi? Nu te pregatesti? Peste jumatate de ora incepe intalnirea cu exploratorii. Vrei sa intarzii? Ce va spune instructoarea?”
Cu chiu cu vai, Ligia se imbraca, isi lua rucsacelul in care erau deja puse cravata, un caiet, cateva pixuri si cardul explo. „Tare as fi vrut sa stau azi acasa” – isi zise ea. „Ce bine era daca uita mama ca trebuie sa plec! Asa voi pierde si emisiunea preferata la televizor.”
Tot drumul a mers imbufnata. Dar, cand a inceput devotionalul, atentia i-a fost atrasa de cuvintele instructoarei. Aceasta povestea despre triburile de africani care vin la Hristos. Ei, care inainte se inchinau la idoli, practicau magia si participau la tot felul de ritualuri specifice, in momentul in care se converteau, viata lor lua o alta intorsatura. Faceau un foc mare, in care aruncau toti idolii si toate obiectele de cult pe care le pretuisera inainte. Tot ce putea sta in calea legaturii lor cu Dumnezeu era distrus. De multe ori erau persecutati pentru aceasta, dar pentru ei era mai important acum sa stea neclintiti de partea lui Hristos, decat sa cedeze.
Ligiei i se parea ca instructoarea a vorbit pentru ea. Incepea sa se simta vinovata. Se gandea la muzica pe care tocmai o asculta inainte ca mama sa intre in camera si la cartea pe care nu dorea sa o vada aceasta. Si-a amintit si ca era cat pe ce sa puna un program de televiziune mai presus decat intalnirea cu exploratorii.
Se oferi sa faca rugaciunea si se ruga ca, asemenea africanilor, din viata lor sa fie distrusi toti idolii.
Ai si tu un idol in viata ta? Adica ceva mai important decat mersul la biserica, la intalnirea cu exploratorii sau decat studiul zilnic? Exista pentru tine ceva mai important ca Dumnezeu? Examineaza-te acum si, daca gasesti vreun idol, arunca-l in foc.
Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat, si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie. (Tit 2:11, 12)
Mirela Dascalu