
În principiu, Comuniunea Creştină Mondială este formată din organizaţiile creştine mondiale recunoscute. Însă există diferenţe considerabile între membrii CWC. Majoritatea sunt organizaţii umbrelă pentru biserici care aparţin aceleiaşi confesiuni sau comuniuni, cum ar fi Alianţa Baptistă Mondială, Consiliul Metodist Mondial sau Federaţia Luterană Mondială. Alte membre ale Comuniunii Creştine Mondiale sunt cu adevărat biserici mondiale, cum ar fi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, Armata Salvării, Biserica Romano-Catolică şi Patriarhatul Ecumenic de Constantinopole.
Majoritatea denominaţiunilor sunt organizate ca biserici naţionale şi de aceea consideră că este util să aibă organizaţii coordonatoare internaţionale. De exemplu, Consiliul Consultativ Anglican ajută la realizarea unei solidarităţi, cooperări şi comuniuni mai strânse între bisericile anglicane, cum ar fi Biserica Anglicană şi Biserica Episcopaliană Americană.
Există aproximativ douăzeci de asemenea organizaţii şi acestea se întâlnesc în cadrul unei conferinţe informale a secretarilor o dată pe an, de obicei în octombrie. Aproximativ jumătate din întâlniri au loc în Elveţia; celelalte întâlniri sunt organizate în alte locuri, majoritatea în Europa (din motive logistice şi financiare). Conferinţa reprezintă un forum pentru schimb de informaţii şi analizarea problemelor religioase internaţionale, cum ar fi libertatea religioasă, relaţiile interconfesionale şi dialogurile bilaterale. Este o ocazie unică de părtăşie creştină, însă nu o conferinţă cu putere decizională.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro