Apeleaza la Dumnezeu

Striga pentru eliberare
            Probabil cel mai important motiv pentru care Dumnezeu ne trece prin necazurile vietii este sa ne aduca la concluzia ferma ca a trai in afara vointei Sale este pur si simplu imposibil. Absolut toate poruncile divine sunt dincolo de abilitatea noastra de a le pazi la perfectie tot timpul. Cand acestea sunt toate puse impreuna, nu exista nici o cale prin care sa putem sa ne ridicam la asteptarile pe care le are Dumnezeu in dreptul nostru.
Atunci care este scopul urmarit de Dumnezeu atunci cand ne da porunci si standarde imposibil de respectat si de pastrat? Raspunsul este ca, pentru ca El sa lucreze cu putere in vietile noastre, trebuie sa fim clipa de clipa stransi legati de Persona Sa, de unde sa ne aprovizionam cu putere, resurse, protectie si directie pentru vietile noastre. Asta se imtampla daca invatam sa indreptam mereu catre Dumnezeu. David a fost un om dupa inima lui Dumnezeu si obiceiul lui era sa apeleze zilnic la El. „Seara, dimineata, si la amiaza, oftez si gem, si El va auzi glasul meu.” (Psalmi 55:17).
            Psalmul 107 prezinta in mod semnificativ felul in care lucreaza Dumnezeu cu noi. Sunt descrise o varietate de circumstante care ne aduc la capatul resurselor si al abilitatilor noastre. „Atunci, in stramtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor.” (Pslami 107:13).
            Este important sa realizam ca Dumnezeu poate sa ne protejeze de orice incercare si necaz. in schimb, El a ales sa ne elibereze din mijlocul incercarilor. in Psalmul 50:15 sta scris: „Cheama-ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!”. Astfel, tinta lui Dumnezeu este ca prin incercarile prin care trecem sa creeze in noi o dependenta mai mare fata de El si sa ii dam slava ca rezultat al eliberarii Sale.
           
Autoritatea cererilor noastre
Asa cum Isus a folosit rhema-urile din Scriptura in raspunsuri la ispitele pe care le-a experimentat in pustie, la fel trebuie sa folosim si noi rhema-urile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Aceste rhema-uri se pot incadra in cateva clasificari, in functie de felul in care indeplinesc anumite nevoi din viata noastra. Daca, spre exemplu, studiind Cuvantul lui Dumnezeu, iti „sare in ochi” unul dintre urmatoarele pasaje, atunci acestea pot fi un rhema pentru a invinge descurajarile sau pentru a experimenta puterea lui Dumnezeu.
 
Chemari pentru a invinge descurajarile:
Sa nu obosim in facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera, daca nu vom cadea de oboseala.” (Galateni 6:9).
Sa nu-ti pizmuiasca inima pe cei pacatosi, ci sa aiba totdeauna frica de Domnul; caci este o rasplata, si nu ti se va taia nadejdea.” (Proverbe 23:17-18).
Daca alergand cu cei ce alearga pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea sa te iei la intrecere cu niste cai? Si daca nu te crezi la adapost decat intr-o tara linistita, ce vei face pe malurile ingamfate ale Iordanului?” (Ieremia 12:5).
Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre. Voi nu v-ati impotrivit inca pana la sange, in lupta impotriva pacatului.” (Evrei 12:3-4).
Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos.” (2 Timotei 2:3).
 
Puterea lui Dumnezeu
Si El mi-a zis: Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.’ Deci ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine.” (2 Corinteni 12:9).
Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre; caci stim ca necazul aduce rabdare, rabdarea aduce biruinta in incercare, iar biruinta aceasta aduce nadejdea. insa nadejdea aceasta nu inseala, pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant, care ne-a fost dat.” (Romani 5:3-5).
Si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinauntru” (Efeseni 3:16).

______________________________

de Dr. Sandulache Sorin. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.