Arca lui Noe va fi reprodusa in Statele Unite

Mai mulţi investitori vor sa construiasca in 3 ani, ceeace a luat lui Noe sii fiilor sai peste 100 de ani si anume o replică a arcei lui Noe, chiar la dimensiunile descrise în Biblie. Care dintre crestini sau necrestini nu ar dori sa viziteze o asemenea replica? Idea este geniala si nici pe departe nu si-a inchipuit cineva aceasta vreodata..

Dupa ce s-au uitat la mai multe posibile locuri prin tara pentru a construi parcul propus, investitorii s-au oprit asupra unui teren de 800 de acri de pamant situat langa Expresul 75 care circula de la Nord la Sud, din statrul Kentucky. Deasemeni alegerea locului are de-a face cu mai multi factori favorabili investorilor, taxe scazute, ajutor din partea Statului, cat si garantarea obtinereii aprobarilor necesare. Valoarea totala a acestui proiect ramane sa fie determinata ulterior.

Noua replica a arcei lui Noe va fi parte a Muzeului Creaţiei din Kentucky din Statele Unite şi va atrage anual aprox.1,6 milioane de vizitatori, aceasta, conform estimărilor lui Mike Zovath. El crede deasemeni că o replică a faimoasei arce va îndepărta îndoielile multora cu privire la Potop cat şi cu privire la posibilitatea construirii arcei. In arca vor fi animale vii ca girafele care sa arate felul in care Noe a putut sa aiba grija de ele pentru o perioada asa de lunga. Ceeace va lipsi va fi Potopul in sine.

Numai in prima zi de la lansarea acestei idei sau strans deja 114,000 de dolari.

Arca va fi parte a unui complex care va include, între altele, un cinematograf 5-D în interiorul unei replici a Turnului Babel, un acviariu, o grădină zoologică si o replică a Nazaretului în care a crescut Iisus, notează christianpost.com. De asemenea, replica arcei va fi însoţită de o expoziţie cu caracter educativ despre geologia Potopului. „Vom încerca să arătăm vizitatorilor noştri că înregistrările Bibliei despre Creaţie, Potop, Turnul Babel şi venirea lui Christos pe pământ sunt istorice si adevarate”, a mai spus Looy….

Desigur ca numai idea ca statul sa ajute un asemenea proiect religios a atras imediat opozitie avand la baza separarea dintre biserica si stat. Se vede la orizont o batalie care va fi interesant de urmarit.

De John Raceala

*Referinta, Christianpost si Bussinessweek.