Argumentul parului uman

Argumentul parului uman  

 
Printre chestiunile neexplicabile (NU greu explicabile) pentru evolutionisti se afla si diferentele dintre pilozitatea umana si parul altor specii de animale. In aceasta chestiune, omul nu se incadreaza in nicio „regula” intalnita in lumea vie (si mai ales la ordinul primatelor)
Mai concret, despre ce este vorba? Sunt doua aspecte pe care trebuie sa le luam in cosideratie.
Primul aspect – parul ce acopera capul.
Parul capului uman are, printre alte caracteristici, si pe aceea de crestere permanenta. Fie ca e tuns, fie ca nu e, el creste non-stop. Aceasta situatie nu se intalneste la niciun alt animal, nici macar la primatele antropoide. La acestea din urma, cresterea parului este limitata cand ajunge la o anumita dimensiune (mai mare sau mai mica)
Daca „evolutia a observat” ca omul isi tot tunde parul, de ce nu a „operat” ceva modificari – sa nu mai creasca parul necontenit ci sa ramana la dimensiunea primatelor de la care a „descins” omul?
Al doilea aspect – barba si mustata
Niciun evolutionist nu poate explica, cu succes, de ce barbatilor le creste barba, iar femeilor nu. Deasemenea barbatii au mustata in permanenta crestere, pe cand femeile nu. Foarte multa vreme s-a afirmat ca fenomenele acestea ar fi fost o urmari a unui fel de selectie naturala. Situatia actuala nu intareste catusi de putin aceasta argumentatie. Ba, din contra, incepe sa o infirme. Multor reprezentante ale sexului frumos incepe sa li se accentueze pilozitatea din zona mustatei (si nu numai)
Daca s-ar fi urmat regulile invocate de evolutionisti, situatia actuala ar fi putut fi cam aceasta: parul capului uman nu ar mai fi in crestere nelimitata iar barba sau mustata nu ar mai fi crescut (sau cel putin s-ar fi limitat) la barbati.
Concluzie:
De ce sa te infunzi mai tare in argumente ce „evolueaza” inspre penibil cand poti sa spui, mult mai simplu: Cineva a gandit treburile astea, le-a proiectat si le-a pus in opera la creatiune.
Viorel Dascalu
Sursa: www.imaginealuidumnezeu.ro