Argumentul pestilor

Argumentul pestilor

VIETUITORELE „VORBESC”
In apele de pe suprafata pamantului exista peste 25.000 de specii diferite de pesti – de apa dulce sau de apa sarata.
Spre exemplu, sunt aproximativ 2000 de specii in America de Nord. In Marea Neagra sunt peste 150 de specii de pesti, iar in Delta Dunarii, in cei peste 25 kmp de lacuri si canale, traiesc peste 110 specii de pesti (75 – de apa dulce din care 36 sunt specifice deltei).
De fapt, pestele reprezinta mai mult decat jumatate din totalitatea animalelor vertebrate.
Pestii variaza ca marime si colorit. Unii sunt minusculi, masurand doar 2 inci in lungime (Naked Gobi). Altii sunt uriasi. Rechinul balena (whale shark) masoara aproape 15 metri. Unii sunt lipsiti de colorit si pestriti. Altii au dungi oblice, verticale sau pete. In timp ce altii sunt plini de culori aprinse: rosu, galben, portocaliu, verde, roz, argintiu si albastru. Exista pesti plati, pesti slabi, pesti care se tarasc pe pamant, pesti care zboara, pesti electrici, pesti care vietuiesc in bancuri.
Pentru ideea pe care vreau sa o subliniez as vrea sa ma refer, spre exemplu, la crap. Exista multe specii de crap pe suprafata pamantului. Daca ar fi fost vorba de evolutie… ma intreb si eu… oare in cele „cateva sute de milioane de ani” nu s-o fi ratacit vreun crap prin mare?
Si daca s-a aventurat vreodata vreun crap prin apele sarate, de ce nu o fi incercat si el sa evolueze? De ce nu o fi vrut sa se invete si el cu apa mai „gustoasa”? Specialistii spun ca in contact cu apa sarata crapul orbeste. Pescarii spun ca, la Sulina, atunci cand sunt curentiii de apa vin dinspre mare si mai aduc apa sarata la confluenta, crapul nu mai trage deloc. De ce oare?
De ce nu avem crap de apa dulce – cu multe specii si macar o specie de crap de apa sarata?
De ce nu sunt specii de rechini de apa dulce? Oare nu le-ar prii si lor o gura de apa dulce? Poate ca ar fi bun divertismentul asta, dar nu tine. Nu se poate.
De ce? Simplu – pentruca nu exista macroevolutie. Darvinistii, pe langa multe altele, mai au inca o problema pe care nu o pot demonta.
Viorel Dascalu
Sursa: www.imaginealuidumnezeu.ro