Au infiltrat iezuitii Conferinta Generala?

Au infiltrat iezuitii Conferinta Generala?

 
Aceasta pare să fie o întrebare stupidă, dar din când în când oamenii întreabă dacă există spioni iezuiţi la sediul central al Conferinţei Generale al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Cineva a telefonat recent şi a întrebat: “Poţi să mă convingi că la Conferinţa Generală nu lucrează spioni iezuiţi?”
Răspunsul la această întrebare este “probabil că nu”. Unii oameni sunt înclinaţi spre conspiraţie şi sunt atraşi de interpretări (uneori bizare şi fără nici o bază biblică exegetică solidă) referitoare la plăgi, armate aflate în marş, profeţi falşi, intrigi înşelătoare, chipuri, semne, numerologie, numere secrete, fiare, chin veşnic şi Armagedon. Toate acestea fac parte din scenariul profetic biblic, pe care oamenii îl pervertesc spre pierzarea lor.
În Statele Unite, în timpul perioadei McCarthy din anii ’50, unii vedeau comunişti ascunşi în orice domeniu al vieţii americane. Unii adventişti se pare că văd un iezuit în spatele fiecărui tufiş, uitând că ordinul iezuit este redus considerabil ca mărime, având în prezent aproximativ 22.000 de membri. În plus, nu devii preot sau frate iezuit pur şi simplu printr-un curs rapid, de câteva luni,  prin corespondenţă sau chiar prin câţiva ani de studiu. E nevoie de mulţi ani de studiu şi formare pentru a intra în ordinul iezuit.
Trebuie făcută o altă precizare: Ce scop ar avea spionarea Conferinţei Generale? Orice lucru important pe care-l facem este transparent, nu este ţinut secret, cu excepţia problemelor de personal în cadrul comitetelor de numiri sau a altor comitete, sau atunci când este vorba despre reputaţia, competenţa şi caracterul anumitor persoane.
Chiar şi atunci când, nu demult, a fost necesară o schimbare în conducerea Conferinţei Generale, Biserica, prin intermediul Adventist Review şi a diviziunilor sale, a informat foarte bine membrii, în ciuda problemelor delicate şi neplăcute implicate. Strategiile noastre sunt votate în cadrul Consiliilor Anuale. Activităţile departamentale sunt promovate în mod deschis, iar activităţile evanghelistice sunt mediatizate.
Noi nu complotăm împotriva oamenilor, a altor biserici sau a guvernelor. Oricine citeşte cărţile, revistele şi buletinele noastre de ştiri ştie ce facem şi îşi poate da seama care sunt priorităţile noastre. Nu avem nici un secret. Dacă există vreunul, nu ştiu în ce constă acesta – şi sunt membru al Comitetului Executiv al Conferinţei Generale de 40 de ani, iar tatăl meu a fost în Comitet 28 de ani înainte de a avea privilegiul să fiu primit. Aşa că, avem o lungă memorie colectivă.
Bineînţeles, nu poţi demonstra că nu există nici un iezuit la Conferinţa Generală. Există lucruri pe care nu le poţi demonstra şi care de fapt nu trebuie demonstrate. Cum poţi dovedi că Maica Tereza, sau oricine altcineva, nu a furat sau a comis adulter? Nu poţi şi nu e nevoie s-o faci atunci când reputaţia lor este la fel de solidă ca şi Stânca Gibraltar. Dacă oamenii au dovezi credibile care arată prezenţa iezuiţilor la Conferinţa Generală să vină şi să ofere probele. Ei au fost solicitaţi să facă acest lucru şi niciodată nu au putut s-o facă deoarece nu există nici o dovadă. Să nu ne lăsăm distraşi de conspiraţii diversioniste.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro