Biblia si Stiinta

Biblia si Stiinta  

Biblia are multe domenii unde a fost cu un pas inaintea stiintei. In Cartea Sfanta exista afirmatii pe care lumea, multa vreme, nu le-a crezut si nu le-a acceptat.
In continuare vom sustine ceea ce am prin dovezi biblice. Toate afirmatiile sunt facute inainte de era noastra, mai bine zis inainte de Hristos cu cel putin cateva sute de ani. Stiinta a dovedit ca aceste teorii sunt adevarate. Dar cele mai multe dintre ele s-au adeverit dupa sute de ani.
Pamantul este rotund:
Proverbe 8:27-31. „Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului, cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului, cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului, eu eram mesterul Lui, la lucru si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau, si gasindu-mi placerea  in fiii oamenilor.”
Isaia 40:22. „El sade deasupra cercului pamantului, si locuitorii lui sunt ca niste lacuste inaintea Lui; El intinde cerurile ca o mahrama subtire, si le lateste ca un cort, ca sa locuiasca in el.”
Pamantul nu sta pe nimic:
Iov 26:5-7. „Inaintea lui Dumnezeu tremura umbrele sub ape si sub locuitorii lor; inaintea Lui locuinta mortilor este goala, adancul n-are acoperis. El intinde miaza-noaptea asupra golului, si spanzura pamantul pe nimic.”

Uscatul are o treime din suprafata pamantului:

Isaia 40:12. „Cine a masurat apele cu mana lui? Cine a masurat cerurile cu palma, si a strans tarana pamantului intr-o treime de masura? Cine a cantarit muntii cu cantarul, si dealurile cu cumpana?

Israel situat in centrul uscatului
:
Ezechiel 38:12.  „Ma voi duce sa iau prada si sa ma dedau la jaf, sa pun mana pe aceste daramaturi locuite din nou, pe poporul acesta strans din mijlocul neamurilor, care are turme si mosii, si locuieste in mijlocul pamantului.”
Minunea plutirii norilor:
Iov 37:10-11.  „Dumnezeu, prin suflarea Lui, face gheata, si micsoreaza locul apelor mari. Incarca norii cu aburi, si-i risipeste scanteietori. „
Iov 37:16.  „Intelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a carui stiinta este desavarsita?”
Iov 26:8.  „Leaga apele in norii Sai, si norii nu se sparg sub greutatea lor.”
 Circulatia predominanta a aerului – vanturile:
Eclesiastul 1:6. „Vantul sufla spre miaza-zi, si se intoarce spre miaza-noapte; apoi iarasi se intoarce, si incepe din nou aceleasi rotituri.”

Circuitul apei in natura:

Eclesiastul 1:7. „Toate raurile se varsa in mare, si marea tot nu se umple: ele alearga necurmat spre locul de unde pornesc, ca iarasi sa porneasca de acolo”.
Eclesiastul 11:3.  „Cand se umplu norii de ploaie, o varsa pe pamant.”
Evaporarea la granita dintre uscat si apa:
Psalmii 135:6-7. „Domnul face tot ce vrea in ceruri si pe pamant, in mari si in toate adancurile. El ridica norii de la marginile pamantului, da nastere la fulgere si ploaie si scoate vantul din camarile lui.
 Presiunea atmosferica – greutatea aerului:
Iov 28:24-27. „Caci El vede pana la marginile pamantului, zareste totul sub ceruri. Cand a randuit greutatea vantului si cand a hotarat masura apelor, cand a dat legi ploii si cand a insemnat drumul fulgerului si tunetului, atunci a vazut intelepciunea si a aratat-o, i-a pus temeliile si a pus-o la incercare.”
Viorel Dascalu
Sursa: www.imaginealuidumnezeu.ro