Botezul prin stropire ? – Ezechiel 36:25-26

Ezechiel 36:25-26
25 Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţiţi; vă voi curăţi de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri.
26 Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.
Exista o controversa populara ca aceste versete ar prefigura introducerea botezului prin stropire. Cateva fapte ne descopera ca nu este nici o legatura cu botezul crestin de mai tarziu.
Moise a fost instruit sa puna de o parte pe Leviti pentru preotie. Dumnezeu a spus: „stropeste-i cu apa ispasitoare” – Num. 8:6-7.
Anumiti oameni necurati erau izolati pana cand erau stropiti cu apa de curatire:
cei care se atingeau de un mort ({bible 14}Num 19:13{/bible}; {bible 14}Num 19:16-18{/bible});
femeia care avea o scurgere de sange ({bible 14}Lev 15:19{/bible});
cenusa de la vaca rosie arsa era de asemenea folosita in legatura cu apa de stropire ({bible 14}Num 19:1-19{/bible}).
In {bible 14}Eze 36:25{/bible} ni se spune ca Dumenzeu face stropirea si nu omul va stropi pe alt om. „Va voi curati de toate spurcaciunile voastre si de toti idolii vostri „. El compara pe poporul Sau cu Israelul necurat si foloseste un termen de curatire pe care il putem intelege;
Stropirea a fost inlaturata sub Noul Legamant impreuna cu cenusa vacii, etc. „Nu cu sange de vaci si de vitei ci cu insusi sangele Sau …Caci daca sangele taurilor si cenusa unei vaci stropita peste cei intinati ii sfinteste…cu cat mai mult sangele lui Hristos.” – Evrei 9:12-13.
Nu exista nici un fel de legatura scripturistica intre stropirea ceremoniala din Vechiul Testament si oranduirea botezului din Noul Testament, botezul fiind un act de scufundare / imersie completa. ({bible 14}Rom 6:4-6{/bible}).
Joe Crews
Sursa:  http://www.adventistcraiova.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1098:botezul-prin-stropire&catid=7:difficulties&Itemid=25