Ca și casa lui Lot, Biserica este …

CA SI CASA LUI LOT BISERICA ESTE INCONJURATA.

Cultura noastră se schimbă rapid. Schimbări morale enorme care au durat un secol sau doi se întâmplă acum în spațiul de 7-10 ani. De exemplu . . .

Cultura occidentală a construit un idol către homosexualitate și încearcă acum să ne forțeze pe toți să o sărbătorim sau să facem față creșterii marginalizării politice, culturale și chiar financiare. Viteza uriașă a acestei dezvoltări ne-a prins pe cei mai mulți dintre noi.

Acest lucru ridică o întrebare importantă. De unde provin aceste forțe? Sunt planificate? Se întâmplă spontan? Sunt aceste modificări din greșeală sau modelate?

Cultura nu este neutră

Cultura în care trăim tu și eu a venit de undeva. Nu este neutruă. Este afectată de noțiuni profund anti-creștine transmise ca adevăr. Pentru a fi specific cred că, cultura noastră este modelată de păgânism. Iată de ce, și voi oferi câteva exemple mai târziu.

Cultura noastră demonstrează o dependență de fantezie, fantezia minciunii – alăturarea opuselor – are ca rezultat o falsă vindecare a vinovăției, deoarece îl împinge pe Dumnezeu afară. Vina este astfel tratată prin negare. Ceeace nu-i ajută niciodată. Ceea ce i-ar ajuta, este același lucru care ne ajută pe toți: să ne îndreptăm către Dumnezeu prin pocăință, spre iertare, vindecare și curățare.

Cine și-ar fi imaginat că această mândră cultură sofisticată a Americii – bazată pe rațiune încă de la iluminare – va fi acum sedusă de minciuna păgână? Cred că este locul în care ne aflăm astăzi, deoarece multe persoane se îndepărtează de așa-numitul optimism al ateismului și umanismului secular în falsă spiritualitate. Umanismul secular este pe fuga. Spiritualitatea păgână este în creștere.

Când schimbăm pe Dumnezeu pentru idolul nostru cel mai prețuitor – sinele nostru, suntem predispuși să ne îndrăgostim de același sex (Romani 1, schimbând gloria lui Dumnezeu pentru idoli). Atracția de același sex este  forma cea mai disfuncțională de idolatrie. Astfel, căsătoria gay este cerută ca un ritual legitimator al acestei cosmologii păgâne. Membrii Bisericii care dezvoltă o dragoste pentru cultură încep să accepte noțiuni teologice disfuncționale.

Iată un grup care se referă la ei înșiși ca SDAGays pe Instagram. Aceștia pretind a fi „Tinerețea pierdută” a Bisericii și și-au pus pagina pe Instagram în scopul de a „trăi adevărul”.

Acești oameni (probabil, tineri) văd adevărul ca o creație individualizată, diferită pentru fiecare persoană, deoarece nu există doi oameni deopotrivă. Ei trăiesc în umbra subiectivității, respingând în cele din urmă elementele adevărului obiectiv (extern). Aceștia consideră că cererea lor de a fi considerată la fel de egali cu oricine altcineva în Biserică – în ciuda respingerii lor grosolane a moralei biblice – să fie consolidată în curentele mai largi ale culturii.

Iată un alt exemplu:

 

Recent, CNN a difuzat un articol care le arăta oamenilor cum să adauge un fundal curcubeu la profilul lor online pentru a-și arăta sprijinul pentru luna Pride. Aceasta este cultura păcătoasă care ne înconjoară. Pentru unii din Biserică, această rebeliune culturală axiologică a fost deja adoptată.

Un alt exemplu – acesta din Canada – dezvăluie spiritul malefic al prințului acestei lumi (sau culturi).

Pastorul David Lynn din Christ  a fost arestat pe 4 iunie 2019 pentru predicarea Evangheliei în mod public la Toronto, Canada. Cartierul în care propovăduia era satul Church-Wellesley. Acest cartier este cunoscut a fi un loc în care locuiesc multe dintre comunitatea LGBTQ din Toronto.

„Predicarea acestui om a fost una dintre cele mai iubitoare și plină de milostenii pe care le-am văzut și auzit vreodată. Acesta este motivul pentru care este scandalos că a fost arestat. În timp ce împărtășea Evanghelia, el a făcut și declarații de genul „Suntem aici pentru a vă spune că nu urâm pe nimeni”. El a subliniat dragostea lui Dumnezeu din nou și din nou. De-a lungul întâlnirii, el a fost foarte calm și controlat fără a intra într-un dialog lipsit de respect sau condamnator. ”

El a continuat să-i întrebe pe cei care protestau dacă vor fi dispuși să-l tolereze ca creștin. Dar cei care ascultau nu doreau să dialogheze, iar mulți l-au rugat să părăsească colțul străzii au început să formeze o gloată de protest în jurul său. În timp ce încerca să se îndepărteze de cei mai adulți protestatari, s-au înghesuit pe el și nu l-au lăsat să se miște. Pe tot parcursul întâlnirii, în timp ce încerca să se îndepărteze de ei, l-au blocat. Uneori, chiar l-au împins, ceea ce tehnic este un asalt.

Când a sosit poliția, în loc să se ocupe de cei care l-au atacat pe pastorul David Lynn, poliția a dat vina pe Lynn că a creat o perturbare a păcii. Chiar și la cererea sa de a trata cu cei care l-au agresat, poliția nu l-a ascultat. Ofițerii i-au spus că trebuie să predice fără amplificare. Au spus acest lucru, în ciuda faptului că nu încalcă legea. El a continuat apoi să predice fără amplificare, dar nu după mult timp, ofițerii au decis să-l aresteze pentru „discurs de ură”.

Trebuie să înțelegem importanța acestui eveniment. Este o încălcare gravă împotriva libertății de exprimare și ne arată cum ar putea arăta persecuția creștină în viitor. El propovăduia Evanghelia. El propovăduia că Iisus Hristos iubește fiecare persoană și a murit special pentru ei. În ciuda acestui fapt, el a primit proteste dure care s-a încheiat cu arest. Aceasta ar trebui să privească orice creștin, care are dorința de a câștiga lumea pentru Hristos.

Aceasta este cultura care înconjoară Biserica de astăzi.

16 iunie 2019, Gerry Wagoner