22 octombrie 1844 este o dată importantă în istoria universului. Pentru a doua oară s-a convocat curtea cerului. Cu mai mult de 6.000 de ani mai devreme, această curte se convocase atunci când „toată oastea cerească a fost convocată să se prezinte înaintea Tatălui, pentru ca fiecare caz să fie stabilit”. Cea de-a doua ședință de judecată determină ce oameni vor fi admiși în cer.
La 22 octombrie 1844, ușa din cel mai sfânt loc al sanctuarului a fost deschisă pentru ca toți să o vadă. Arca care conținea cele Zece Porunci a fost revelată (Apocalipsa 11:19). Acest lucru este important deoarece judecata se bazează pe legea celor Zece Porunci ale lui Dumnezeu (Iacov 2:12). În cele din urmă „sosise vremea poruncilor lui Dumnezeu să strălucească cu toată importanța lor”.
Acum era momentul în care Legea lui Dumnezeu urma să fie proclamată clar. „Vremurile ignoranței” s-au sfârșit, oferta finală a pocăinței va merge acum către „fiecare națiune, trib, limbă și popor” (Fapte 17:30; Apocalipsa 14: 6). Acest mesaj ar fi proclamat chiar dacă este necesar ca pietrele să strige (Lu 19:40).
Cardinalul O'Malley
La 22 octombrie 2020 - cea de-a 176-a aniversare a zilei în care s-a deschis ușa în Locul Preasfânt - Dumnezeu a trimis un alt anunț despre importanța și imuabilitatea Legii Sale. El a trimis acest anunț printr-o sursă extrem de neașteptată - un cardinal romano-catolic! Cine se poate îndoi că adevărul lui Dumnezeu va triumfa?
Cu o zi înainte, Papa Francisc apăruse într-un interviu în documentarul Francesco. În timpul acestui interviu, papa a declarat: „Oamenii homosexuali au dreptul să formeze o familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu. Ceea ce trebuie să avem este o lege a uniunii civile; în felul acesta totul este acoperit din punct de vedere legal" Dar declarația Papei a cauzat consternare multor catolici sinceri.
Cardinalul O'Malley, arhiepiscop de Boston, a încercat să calmeze aceste sentimente și să explice comentariile Papei Francisc. În explicația sa, cardinalul a recunoscut: „Nu îi servim bine pe oamenilor, susținând în mod fals că putem schimba decalogul.” Cât de corect este cardinalul. Oamenii nu au fost bine serviți de pretenția falsă, veche de secole a faptului că biserica a putut schimba
Legea lui Dumnezeu.
Fie ca fiecare să mărturisim acest mare adevăr așa cum a făcut-o în mod deschis cardinalul!