Care este in prezent cea mai importanta problema de libertate religioasa pentru adventisti?

Care este in prezent cea mai importanta problema de libertate religioasa pentru adventisti?

Raportul mondial privind libertatea religioasă, întocmit pentru prima dată în 1999 de Departamentul Relaţii Publice şi Libertate Religioasă de la Conferinţa Generală, s-a  dovedit util în evaluarea situaţiei existente la această dată în lume. Cea mai importantă problemă, care a fost din totdeauna problema specifică a adventiştilor, o constituie păzirea Sabatului.
În multe ţări din lume, adventiştii încă îşi pierd locurile de muncă sau nu se pot prezenta la examenele şi testele programate numai sâmbăta. În fiecare an avem cazuri grave în diferite locuri. În multe situaţii, adventiştii renunţă sau îşi pierd locul de muncă. Mulţi acceptă această situaţie ca pe un test al credinţei lor sau pur şi simplu ca preţul ce trebuie plătit pentru a fi credincios faţă de voinţa lui Dumnezeu. Păzirea Sabatului se poate dovedi o problemă crucială chiar şi în ţările în care drepturile omului sunt respectate, aşa că vă puteţi imagina situaţia acolo unde drepturile omului în general nu sunt respectate.
În Statele Unite ale Americii, Primul Amendament, care protejează libertatea religioasă, determină o reacţie mai puternică. Aceasta se întâmplă şi în alte ţări. Adventiştii ajung la tribunal atunci când drepturile lor sunt încălcate. Biserica dispune de un fond special şi avocaţi care sunt experţi în rezolvarea unor astfel de cazuri în instanţă. Aceste intervenţii juridice pot fi benefice atât pentru membri cât şi pentru biserică, dar sunt utile şi pentru drepturile omului. Instituţiilor financiare şi cele de stat sunt chemate să dea socoteală de acţiunile lor în numele dreptului fundamental al omului la libertate religioasă.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro