Ce cauţi?

Ce cauţi?
Cunoaşteţi vreun cuplu căsătorit de mulţi ani? Să spunem…căsătoriţi de 50 ani? Dar de 30 ani? Parcă sunt din ce în ce mai puţini. Chiar şi 10 ani încep să fie mulţi pentru societatea noastră. Tindem să credem că totul este la dispoziţia noastră acum, imediat. Nu doar lucrurile, ci şi oamenii. Suntem cumva condiţionaţi să ne gândim la relaţii pe termen scurt?
Schimbarea este numele jocului. Nici familia nu au rămas neafectată. Rata divorţului a crescut nu doar în afara bisericii, dar şi în biserică. Sunt îngrijorat de câţi tineri divorţaţi cunosc sau sunt pe punctul de a divorţa. Cei care sunt căsătoriţi de mult timp încep să fie din ce în ce mai rari. Care este secretul lor?
De fapt, nu este niciun secret. Dacă cei doi îşi iau timp să studieze, să se gândească şi să se roage pentru a cunoaşte planul lui Dumnezeu pentru familia lor, fericirea le este la îndemână. Da, la îndemână, dar nu o certitudine! Dacă îţi iei timp acum să te pregăteşti pentru căsătorie poţi să te asiguri că tu şi cel/cea care va fi alături de tine veţi fi o familie fericită şi împlinită pentru o viaţă întreagă.
Drumul către o astfel de relaţie nu începe la nuntă sau în timpul lunii de miere, ci în timpul adolescenţei. Dacă vrei să ai o călătorie reuşită, nu te sui pur şi simplu în maşină şi pleci. Faci planuri, trasee şi studiezi hărţile. Te interesezi de destinaţie, de costuri, etc. Dacă vrei să găseşti partenerul potrivit, trebuie să ai un plan strategic pentru atingerea acestei ţinte.
Dumnezeu a dat instrucţiuni clare cu privire la căsătorie şi ceea ce trebuie să urmăreşti atunci când alegi partenerul cu care îţi vei petrece întreaga viaţă. În capitolul 31 din Proverbe sunt enumerate calităţile pe care un copil al lui Dumnezeu ar trebui să le caute la o fată. Pare o super-femeie, nu? La prima vedere, este aproape imposibil să găseşti aşa ceva. O astfel de femeie valorează mai mult decât pietrele scumpe. Caută o fată care trăieşte conform acestor principii, o fată care vrea să-L slujească pe Dumnezeu şi familiei ei.
FataUită-te dincolo de tânăra înconjurată de o mulţime de admiratori, ale cărei gene sunt neliniştite, care cunoaşte puterea zâmbetului şi a farmecului ei şi se bucură folosind-o, care are în privire intenţii de flirt şi se prinde în jocul romantic de timpuriu. Uită-te în schimb la fata de la marginea mulţimii, poate nu aşa de strălucitoare, care nu se împodobeşte sau împarfumează atât de mult, care nu flirtează, ci este loială prietenilor ei, care poate vorbi atât cu fetele, cât şi cu băieţii fără a se folosi de feminitatea ei. Ea este cea al cărei caracter este cu mult ani înaintea celorlalte. Este capabilă de o relaţie de căsătorie pe viaţă. Ea poate fi cea pe care o cauţi pentru o relaţie de prietenie adevărată.
Sunt mai multe pasaje biblice care definesc trăsăturile unui băiat potrivit pentru căsătorie. Primul psalm vorbeşte despre acest lucru. Biblia este remarcabilă. Citiţi acest psalm având în minte perspectiva căsătoriei.
separatorDacă te gândeşti la cineva pentru căsătorie, caută pe cel doritor să găsească înţelepciunea lui Dumnezeu, nu pe cea a lumii în care trăim.
BaiatUită-te dincolo de tânărul cu braţe puternice şi pieptul lat, ale cărui glume şi frumuseţe fac inima fetelor din şcoala sau biserica ta să se topească. Uită-te mai bine la cel de la marginea mulţimii, poate nu atât de arătos, poate nu atât de bogat, care nu îşi arată interesul romantic pentru toate fetele, ci întotdeauna le tratează cu respect şi amabilitate. Care poate vorbi relaxat atât cu fetele, cât şi cu băieţii, dar niciodată nu încearcă să impresioneze. Pentru că el este acela al cărui caracter este înaintea celorlalţi. El este capabil de o relaţie de căsătorie pe viaţă.
Aduceţi-vă aminte că romantismul nu vă va ajuta să treceţi prin vremurile grele care vin în fiecare familie. Nu alegeţi un partener care pleacă atunci când sentimentele romantice sunt absente pentru o vreme. Acestea nu sunt la aceeaşi intensitate de-a lungul întregii vieţii. Când te îndrăgosteşti, sentimentele sunt foarte puternice, dar în timp, acestea se maturizează. Nu înseamnă că dispar, ci doar capătă o înfăţişare mai liniştită. Însă pentru a avea o familie fericită trebuie ca cei doi să aibă grijă de relaţia lor.
Dumnezeu vrea ca noi să fim împliniţi în toate aspectele vieţii noastre, inclusiv în familie. Începeţi să vă rugaţi pentru viitorul partener. Cereţi lui Dumnezeu să îl/o călăuzească în deciziile pe care le ia. Analizează-ţi propria viaţă şi vezi unde ai nevoie să creşti. Studiază bărbaţii şi femeile despre care Biblia vorbeşte şi pe care îi admiri. Şi atunci “…urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: ‘Iată drumul, mergeţi pe el!’ când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga.”(Isaia 30:21).
Sursa: http://adventist.md