Ce cauți: Fericirea sau mântuirea?

CE CAUŢI: FERICIREA SAU MÂNTUIREA?
Creştinii nu sunt cei mai fericiţi oameni. Hristos nu a promis fericirea pentru acei care aleg să-i fie credincioşi, din contra El spune: „În lume veţi avea necazuri” şi „Ferice de voi când oamenii vă vor prigoni…” Şi atunci, se merită să fim credincioşi Domnului Hristos? Nu mai degrabă să căutăm un stăpân care promite fericirea? (Toate vor fi ale tale dacă te vei închina mie!)
Oamenii caută fericirea. A fi fericit, din perspectiva omului obişnuit este să faci o carieră, să reuşeşti în dragoste, să ai casă, maşină bună, să ai bani, să ai prieteni, pe deasupra dacă se poate, să fii sănătos. Viaţa urmează poate o ascensiune, iar dacă la un moment dat intervine un faliment în unele aspecte din cele enumerate, sinuciderea pare o soluţie rezonabilă. Din perspectiva lumii, un drum înfundat nu are soluţii.
Credincioşii caută mântuirea. Uneori ei sunt frământaţi de faptul că sunt nefericiţi. Mai sunt frământaţi de faptul că-i văd pe cei necredincioşi, mai fericiţi decât ei. (Psalm 73). Privind însă în perspectiva veşniciei, ei înţeleg că nefericirea de aici este scurtă, pe când fericirea adevărată alături de Dumnezeu este veşnică. Şi totuşi, „cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiţi” pentru că Domnul este alături de ei prin orice nefericire şi le dă puterea de a birui. Privind în perspectiva veşniciei ei înţeleg că fericirea celor răi este mai aproape de gura lor decât de sufletul lor, şi soarta de pe urmă contează mai mult decât soarta prezentă.
Doar privind în perspectiva veşniciei înţelegem că cine vrea să-şi câştige viaţa o va pierde, iar cine o va pierde pentru Dumnezeu, o va câştiga.
 Vrei să fii fericit sau vrei să fii mântuit?
Dacă vrei să fii fericit cu orice preţ, dacă acesta este idealul tău pentru viaţa aceasta, vei fi foarte dezamăgit. Cât eşti tânăr vei crede într-o iluzie a fericirii apoi, vei vedea cum fericirea se depărtează tot mai mult, ca o fata morgana. Nu că nu meriţi fericirea, ci doar că ai căutat-o pe o cale greşită.
Dacă vrei să fii mântuit, vei constata un lucru uimitor: vei vedea realitatea trecătoare a lumii în care te zbaţi, vei înţelege fericirea într-o relaţie cu Domnul „care a biruit lumea” şi vei găsi fericirea, pentru că fericirea este implicată în mântuire.
Alege mântuirea şi vei fi fericit!
Sursa:  http://www.bcatana.blogspot.ro/2013/01/ce-cauti-fericirea-sau-mantuirea.html