Ce fac eu cu acuzatiile si cu minciunile?

Ca leader crestin, ce faci tu cu acuzatiile si minciunile pe care le raspandesc altii despre tine?
Un cititor a intrebat: «Stii cum sa rezolvi biblic aceasta problema? Vreau sa i-o predau Domnului si sa il las pe El sa o rezolve, dar e prea greu. Stii cum rezolva leaderii aceasta situatie?»
Am cerut raspunsurile voastre si mult dintre ele au fost extraordinare. impreuna ele formeaza un studiu biblic excelent, pe care il puteti folosi ori de cate ori sunteti barfit. 
La incheiere va dau acest articol, primit de la un cititor, intitulat "O inima zdrobita". Autorul este necunoscut.
"Jertfele placute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit. Dumnezeule, Tu nu dispretuiesti o inima zdrobita si mahnita." (Psalm 51:17) 
Cand a face voia lui Dumnezeu inseamna ca nici fratii mei nu ma inteleg, imi amintesc ca "nici fratii Lui nu credeau in El" (Ioan 7:5), ma supun si accept aceasta lipsa de intelegere – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand se spun lucruri neadevarate despre mine sau cand sunt in mod intentionat interpretat gresit, cand imi amintesc ca si Isus era acuzat pe nedrept, dar "tacea" (Matei 26:63), ma supun si accept acuzatiile fara sa incerc sa ma justific – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand ceilalti prefera pe altcineva, iar eu sunt ignorat; imi amintesc ca cei din jurul lui Isus strigau: "La moarte cu omul acesta si slobozeste-ne pe Baraba" (Luca 23:18), ma supun si accept respingerea – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand planurile mele sunt date la o parte si vad munca mea distrusa de ambitia celor din jur, imi amintesc ca Isus le-a permis altora sa il duca "sa-L rastigneasca" (Matei 27:31) si ca a acceptat sa moara, ma supun si accept nedreptatea fara sa fiu disperat – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand, pentru a fi impacat cu Dumnezeu e nevoie sa merg pe drumul marturisirii si al refacerii, imi amintesc ca Domul Isus "S-a dezbracat de Sine insusi", "S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce" (Filipeni 2:7,8), ma supun si sunt gata sa accept ocara – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand cineva se poarta cu mine asa incat imi vine sa nu il iert, imi amintesc ca atunci cand il rastigneau, El a strigat: "Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac" (Luca 23:24), ma supun si accept comportamentul acesta fata de mine, deoarece Tatal meu cel iubitor l-a ingaduit – asta inseamna o inima zdrobita.
Cand oamenii se asteapta de la mine sa fac lucruri imposibile, peste puterile umane, imi amintesc ca Isus a zis: "Acesta este trupul Meu, care se frange pentru voi" (Luca 22:19), ma supun si ma pocaiesc de ingaduinta prea mare fata de sine si de egoismul meu – asta inseamna o inima zdrobita.

______________________________

de Autor necunoscut. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.