Ce sa facem ca sa trecem cu bine prin evenimentele si dificultatile ultimelor zile?

Ce sa facem ca sa trecem cu bine prin evenimentele si dificultatile ultimelor zile?

 
Mai înainte de toate, trebuie să fim optimişti, căci atunci când eşti de partea lui Dumnezeu, inevitabil eşti de partea câştigătoare. E adevărat, dificultăţile şi persecuţia pot apărea oricând, oriunde. Zvonurile despre o minoritate religioasă se pot răspândi rapid şi pe neaşteptate, aceasta putând fi catalogată de către mass-media, politicieni, lideri religioşi şi poliţie drept inamic public.
Povestea lui Estera ne arată că Dumnezeu îşi apără poporul Său minoritar. El îşi are proprii Săi oameni în poziţii înalte, potrivite pentru a ajuta biserica Sa. Trebuie să ne aducem aminte că poporul lui Dumnezeu nu este limitat la cei aflaţi în registrul comunităţii. Ce putem face şi ce nu ar trebui să facem?
1.    Încredeţi-vă în Dumnezeu. El este Stăpânul Istoriei. El este Mântuitorul biruitor şi El ne va apăra.
2.    Nu faceţi nimic care să provoace persecuţia. Nu trebuie să-i sprijinim pe aceia care în mod deliberat atacă alte biserici sau religii în cadrul întâlnirilor publice. Aceasta este o strategie proastă care ne creează o reclamă proastă şi dă o mulţime de probleme membrilor noştri; ne facem astfel o mulţime de duşmani.
3.    Nu folosiţi zvonurile sau ştirile de senzaţie pentru a alimenta credinţa oarbă sau propriile dorinţe ale fraţilor şi surorilor voastre. Frica nu este cea mai bună metodă pentru hrănire spirituală.
4.    Fiţi sinceri şi atenţi atunci când citaţi sau oferiţi informaţii care ar putea fi interpretate într-un mod greşit. Verificaţi toate informaţiile înainte de a le împărtăşi.
5.    Fiţi proactivi. Nu aşteptaţi ca să fiţi persecutaţi ca să înfiinţaţi o filială a Asociaţiei Internaţionale pentru Libertate Religioasă şi să vă întâlniţi cu autorităţile şi liderii religioşi.
6.    Folosiţi reţeaua bisericii pentru a primi sfaturi şi informaţii.
7.    Fiţi credincioşi şi cereţi lui Dumnezeu să vă ajute pe dumneavoastră şi pe poporul Său să deveniţi buni ucenici, indiferent că sunteţi liberi sau persecutaţi. În călătoria vieţii noastre, persecuţia nu este nici capătul nici obiectivul, ci o problemă cu care s-ar putea să ne confruntăm. Avem o nădejde şi ştim că Isus va reveni, iar prin credinţă ştim că avem un viitor luminos. Isus a spus ucenicilor Săi că acela care “va răbda până la sfârşit, va fi mântuit” (Matei 10 :22) şi va intra în bucuria Domnului.
Ca adventişti ştim de ce suntem pe acest pământ. Avem o misiune de îndeplinit, în condiţii uşoare sau dificile, până când va reveni Domnul.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro