Ce vad cei din afara

Pune-te in locul unei persoane care viziteaza pentru prima data biserica. Exod 23:9
 
       Desi exista multi factori complecsi care ii afecteaza pe cei care vin din afara, anumite chestiuni, legate de cat de prietenosi suntem, de curatenie si de comfort, au un impact direct asupra deciziei unui vizitator, de a frecventa o biserica si de a ramane in ea. Un sondaj realizat pe cei care au venit din afara a oferit urmatoarele raspunsuri:
 
 O atitudine prietenoasa
        Oamenii prietenosi sunt o atractie majora. Asigurati-va ca salutul prietenos este si sincer – cei din afara pot sa deosebeasca atitudinea fortat prietenoasa, care este aproape la fel de rea ca indiferenta. Atitudinea prietenoasa a membrilor fata de vizitatori tinde sa fie pusa in legatura cu eficacitatea evanghelistica a unei biserici. Atitudinea prietenoasa a pastorului este decisiva. De asemenea, se pare ca exista o relatie intre gradul de prietenie al unei biserici si dispozitia membrilor de a accepta schimbarea.
 
 Conditii bune si spatiu suficient
         La fiecare sase luni platiti pe cineva din afara bisericii pentru a examina in amanunt conditiile si cladirile. Dati-i un carnet cu o pagina pentru fiecare incapere, hol, intrare si de la subsol. Cereti-i sa treca dintr-un loc in altul si sa ia notite, apoi sa raporteze ce a descoperit. S-ar putea sa fiti surprinsi de cele aflate. Desi multi vizitatori se poate sa se intoarca, chiar cu impresii negative, aceste chestiuni sunt de o importanta vitala.
 
Grupa de copii
         Ceea ce a generat cele mai mari comentarii a fost curatenia, ordinea si siguranta camerei pentru copii. in timp ce parintii care au copii mici erau printre cei care au comentat cel mai mult cu privire la calitatea ingrijirii copiilor in biserica, ei nu au fost singurii. Preocupari asemanatoare au fost exprimate de parinti cu copii mai mari, cu copii adulti si chiar fara copii si de ce nu si de bunici. Se pare ca multi oameni din afara evalueaza o biserica prin calitatea grijii fata de copii.
 
        Cei din afara au spus in repetate randuri cat de dificil a fost pentru ei sa viziteze o biserica. Iar cei care aveau copii erau deosebit de sensibili in ce priveste nevoile micutilor lor. Au adus in discutie problema sigurantei, a accesului pe care il au ei la copii, a posibilitatii de a fi anuntati in caz de nevoie, chestiunea grijii si a atitudinii celor care se ocupa de copii si problema curateniei.  
 
 Organizare sau haos
         Cativa fosti vizitatori au spus ca una din primele impresii a fost despre organizarea bisericii, in special organizarea si desfasurarea serviciului divin. Acesti fosti cautatori au remarcat ca atentia la detalii este un semn ca biserica era serioasa in ce priveste misiunea. La serviciul de inchinare se aduna cei mai multi oameni in acelasi timp. Daca acesta nu este bine planificat, multi vizitatori vor crede ca membrii bisericii le fac si pe toate celelalte la fel de rau.
 
 Diaconii de usa si un loc special unde se spune bun venit
         Lucrarea aceasta poate fi pusa in functiune destul de usor. in aproape o treime din interviuri, vizitatorii au impartasit prime impresii pozitive atunci cand biserica avea pe cineva care stia cum sa salute la intrare si un loc special unde se spunea bun venit. O mana serviabila, un zambet prietenos si indicatii bune pot avea urmari vesnice
 

______________________________

de Autor necunoscut. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.