Ce vrei sa-ti fac?

Isus a luat cuvantul si i-a zis: „Ce vrei sa-ti fac?” „Rabuni”, I-a raspuns orbul, sa capat vederea (Marcu 10,51). Era un nenorocit de cersetor orb care statea la poarta cetatii Ierihonului si cerea de mila, cand Isus Hristos a trecut pe acolo. Si Bartimeu, orbul, n-a pierdut ocazia sa se adreseze Singurului care l-ar fi putut ajuta cu adevarat: lui Isus. Multi oameni milosi trecusera in decursul anilor pe la poarta Ierihonului si il ajutasera dupa posibilitatile lor pe Bartimeu, dar nimeni, vreodata, nu ar fi putut face pentru sarmanul orb ceea ce numai Isus putea face – sa-i redea vederea…
 
La portile cetatilor vremii, la rascrucea drumurilor vietii, stau astazi multimi de oameni, fiecare cu nevoile lui, fiecare cu suferintele lui fizice si spirituale, fiecare cu imposibilitatea sa de a se ajuta singur… la rascrucile drumurilor vietii stam noi toti, cetateni ai acestui pamant ce-si rostogoleste vertiginos catre final istoria. Si fiecare avem nevoie de ajutor, fiecare avem nevoie de lumina, fiecare avem nevoie de Cineva…
 
Si iata ca, plin de iubire, trece Isus pe drumurile lumii. El vine din maretia cerurilor si umbla printre oameni cautand la nevoile lor. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3,16).
 
Sarmane suflet chinuit de neputinta de a te ajuta singur, iesi inaintea Lui si Cere-I ajutorul… Spune-I necazul tau, spune-I suferinta ta, spune-I boala ta, spune-I ca ai nevoie de El. Vei auzi cum glasul Iubirii iti spune: „Ce vrei sa-ti fac?” Si atunci revarsa-ti sufletul inaintea Lui, spune-i tot oful tau si oricat de mare ar fi nevoia ta, El o va implini. Bartimeu avea o singura dorinta – sa-si capete vederea – si Isus i-a implinit-o. Bartimeu si-a recapatat vederea: Si Isus i-a zis: Du-te, credinta ta te-a mantuit. indata orbul si-a capatat vederea, si a mers pe drum dupa Isus (Marcu 10,52).
 
Dar tu, suflet zbuciumat, inlauntrul caruia se talazuiesc patimi si dureri, elanuri si dezamagiri, speranta si deznadejde, tu ce vrei sa-ti faca Isus? Daca vrei sa capeti pace, El ti-o poate da: Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna (Matei 11,28).
 
Daca vrei sa scapi de patimile care te robesc, El te poate libera: Deci, daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi (Ioan 8,36).
 
Daca durerile sufletesti sau corporale te apasa si vrei sa scapi de ele, El te vindeca, El este gata sa le poarte in locul tau: Totusi, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui… (Isaia 53,4).
 
Daca aspiri dupa ceva mai bun decat poate oferi lumea aceasta, El poate implini toate aceste aspiratii: Lucruri, pe cari ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc (1 Corinteni 2,9).
 
Daca ai fost dezamagit de societate, de prieteni, Isus vrea sa-ti fie cel mai bun prieten, El vrea sa fie, cum zice psalmistul, „pastorul tau”: Domnul este pastorul meu, nu voi duce lipsa de nimic (Psalmi 23,1).
Daca inima spera o societate mai buna, mai frumoasa, mai curata, mai adevarata, El, Isus, iti va implini sperantele: Si am auzit un glas tare… si zicea: ,,Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut (Apocalipsa 21,3-4).
 
Isus umbla pe drumurile lumii, pe la portile „Ierihonului”, acolo unde „orbii”, „saracii” si „nenorocitii” veacului douazeci asteapta pe Cineva care sa le implineasca nevoile. Iesiti-I in intampinare si veti auzi intrebarea – fagaduinta: „Ce vrei sa-ti fac?” Cereti orice si El va face!
 
„Speranta”, anul I, nr.8, iulie 1990, Botosani-Suceava 

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.