Cel mai frumos cadou!

Cel mai frumos cadou!
Un tata si-a pedepsit fiica in varsta de trei ani pentru ca a irosit o bucata de hartie pentru impachetat cadouri. Oamenii erau saraci, asa ca orice bun din casa trebuia sa fie intrebuintat cu folos, nicidecum pentru joaca unei fetite de trei ani. Fetita insa s-a gandit sa-si surprinda tatal de ziua lui.
Intr-o zi, a luat o cutie, a impachetat-o frumos in hartie pentru impachetat cadouri si i-a daruit-o tatalui ei, de ziua de nastere a acestuia. Parintele s-a infuriat si a inceput sa strige nervos la fiica sa: ” Nu stii ca nu avem voie sa irosim hartie?” Fetita isi lasa capul in jos si printre lacrimi ii spuse: ” Cadoul este pentru tine, tati, de ziua ta” . Barbatul se simti rusinat de reactia sa, mai ales ca fetita fusese singura ce isi aduse aminte sa ii aduca o urare calda de ziua sa.
Asadar, omul deschise cutia, insa descoperi cu uimire ca aceasta era goala. Un nou val de furie il cuprinse: ” Nu stii ca atunci cand daruiesti cuiva o cutie de cadouri, trebuie sa pui si ceva in ea?” tipa acesta catre fetita. Micuta isi ridica privirea si se uita la tatal ei cu ochii plini de lacrimi. ” Dar nu este goala, tata. Este plina de sarutari. Am pus in cutie multe sarutari pentru tine.” Tatalui nu ii vine sa creada ce aude. Vorbele fetitei ii lasasera fara grai. O lua pe fetita in brate si o ruga sa il ierte.
Omul a decis sa pastreze cutia langa patul sau si, de fiecare data cand se simtea deznadajuit, lua un sarut imaginar din cutia daruita de fetita cu atata dragoste.
…de ce vrem mereu sa primim dovezi palpabile de iubire, cand dragostea adevarata nu se poate masura, se poate doar simti…
Sursa: http://azscrinul.ro