Cere Dumnezeu Desavarsirea ?

 Cere Dumnezeu Desavarsirea?

 

Cand Dumnezeu a creat pe Adam si Eva, ei erau desavarsiti. Cand spun aceasta ma gandesc in primul rand la faptul ca ei se bucurau de privelegiul de a sta  fata in fata cu Creatorul lor. De altfel, cum ar fi putut sa stea in prezenta Lui daca nu ar fi fost asa? Cand omul a iesit din mana Creatorului, corpul sau era desavarsit si se bucura de o sanatate deplina. Facultatile mintale reflectau desavarsirea creatorului sau, iar spiritual nu exista nimic care sa-I impiedice a intelege voia si caracterul lui Dumnezeu.  Pana inspirata ne spune ca: “Dumnezeu la creat pe om desavarsit si sfant” (3T 162) “El a dat omului trasaturi nobile de character, fara inclinatii spre rau”. (PP. 49)

Pacatul insa, a adus  nu numai dezastru pe planeta razvratita, dar in primul rind a adus ceva mai dureros –  despartirea de Dumnezeu. De la pacatul lui Adam omul nu a mai putut sta fata in fata cu Creatorul sau niciodata. Da! Dumnezeu nu a incetat niciodata sa comunice cu omul, dar privelegiul de a sta fata in fata cu Dumnezeu a fost cred unul din cele mai mari pierderi ale omenirii. Cu cat insa istoria a inaintat cu atat acesta prapastie a crescut in dimensiunile ei  asa fel incat daca Avraam sau Moise mai puteau vorbi macar gura catre gura cu Dumnezeu,  astazi  aceasta nu se mai intampla si nu pentru ca Dumnezeu s-a indeprtat de noi,  ci pentru ca omul s-a indepartat atat de mult de Dumnezeu, incit lucrul acesta nu mai este posibil..

Prin jertfa Lui Isus, Dumnezeu a dorit nu numai sa refaca acesta  relatie de care se bucurau odata parintii nostrii,  El a trimis pe Fiul sau tocmai  pentru a restaura in om aceasta stare – desavarsirea pierduta la inceput.   “Prin jertfa Fiului Sau El a dorit ca noi sa intelegem ceva din dragostea Sa, dorind sa stearga urmele pacatului care minjise creaturile Sale, sa recastige ce fusese pierdut si sa restaureze  omul la curatia originala prin indreptatirea atribuita de Isus Hristos” (RH Nov. 8, 1892)

Despre subiectul acesta se predica mai putin  astazi si nu inteleg de ce. Cand eram copil se accentua foarte mult legea si am fost acuzati ca suntel legalisti, apoi parca ne-am rusinat si am imbratisat mai mult Harul, asa incat astazi vorbim din ce in ce mai putin despre acest subiect essential pentru mintuirea noastra… asa ca Harul ramane si pentru noi o tacita siguranta….

In ceeace urmeaza am cules din scrierile lui Elenn White urmatoarele citate care merita atentia noastra in aceste ultime zile. Retineti ca in scrierile dansei indreptatirea intotdeauna adduce dupa sine Sfintirea sau Desavarsirea.

 

 

 

 

Ce este desavarsirea!

“Noi suntem aici sa formam caractere pentru Cer” 3T 526.

“Este privelegiul fiecarui crestin sa creasca pina cand va ajunge la statura  de om deplin in Hristos Isus.” 5T 309.

“Sigiliul viului Dumnezeu va fi pus numai peste aceia care se aseamana cu Hristos in caracter.” RH May 21, 1895.

“Adevarata religie va conduce pe posesorul ei la desavarsire.” 3T 538.

“Perfectiunea era marca a tot ceeace Isus facea.”  Rh Apr. 7, 1904

“Poate ca noi dorim cu totii desavarsirea, insa adevaratii posesori ai ei o vor castiga pas cu pas prin cultivarea virtutilor pe care Dumnezeu le cere.” NBL Vol.1. Ed.Nr. 4. Vol.1 No. 28.

“Asa cum Dumnezeu este desavarsit in inalta lui sfera de actiune, tot asa omul poate fi desavarsit in sfera lui umana.’ CT 365.

“Desavarsirea caracterului crestin inseamna a umbla smerit cu Dumnezeu.” 4T. 337.

 

 

Cere Dumnezeu desavarsirea !

 

“Dorinta lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi este sa fim desavarsiti in El…dorinta Lui este  ca noi sa fim liberi de pacat”. ML 15: Bible Echo, Jan. 15, 1892.

“Dumnezeu doreste ca noi sa atingem standardul desavarsirii care a fost facut posibil pentru noi prin darul lui Hristos. MH 114.

“Desavarsirea de character pe care Dumnezeu o cere de la noi poate fi obtinuta numai devenind familiari cu Cuvantul Sau.” CT. 454.

 

 

“Lucrarea salvarii este una de co-parteneri. (co-partnership) o operatiune comuna. Trebuie sa existe cooperare intre Dumnezeu si pacatosul pocait. Aceasta este necesar pentru formarea unor principia drepte in characterul sau iar omul trebuie sa faca sfortari serioase pentru  a birui tot ce ar putea impiedica ajungerea la desavarsire. “AA. 482.

“La un pret infinit, cerul a pus la dispozitie totul pentru ca omul sa poata atinge desavarsirea caracterului.” RH may 5, 1896

“Idealul caracterului crestin este asemanarea cu Hristos…ar trebui sa se vada o lupta continua si un progress constant in inaintarea noastra spre desavarsirea caracterului.” CT 365.

 

A  fost cineva pe pamant desavarsit?

“Asemenea lui Enoh, asa trebuie sa fie sfintenia caracterelor acelora care vor fi rascumparati dintre oameni la a doua venire a lui Hristos.” GW. 54.

“Iosif a umblat cu Dumnezeu. El nu sa lasat inselat sa calce legea lui Dumnezeu, nici prin ispita nici prin amenintare.”  SR 103.

“Viata lui Daniel este un exemplu inspirat de adevarata sfintire.” SL 39.

“Pavel a purtat cu sine atmosfera cerului, toti acei care sau asociat cu el au simtit influienta unirii cu Hristos. Faptul ca viata lui exemplifica adevarul proclamat de el, avea o putere convingatoare.” AA 510.

“Caracterele lui Iosif si Daniel sunt exemple bune de urmat, insa Isus este modelul nostru desavarsit.” 5T 129.

 

 

Cum se obtine desavarsirea!

“ Nici un barbat, femeie sau tanar nu poate obtine desavarsirea caracterului  daca neglijeaza studierea Cuvantului Lui Dumnezeu” CSW 17 (Counsel on Sabath School work)

“Desavarsirea caracterului nu este posibila fara sacrificiul de sine.” 9T 53

“Desavarsirea este posibila numai prin supunerea totala a omului fata de vointa lui Dumnezeu.”  MH 131.

“Orice facultate cu care creatorul ne-a inzestrat ar trebui cultivata pina la cel mai inalt grad de desavarsire pentru a face tot binele de care suntem capabili.” RH Sept, 1884.

“Cind inima este gata sa asculte de Dumnezeu si cind noi depunem orice efort posibil in ascultarea  fata de El , Dumnezeu accepta aceasta dispozitie si effort al nostru ca fiind cel mai bun serviciu adus pentru El, completand deficientele noastre prin meritele lui.” ST June 16, 1898.

“Standardul pe care Hristos ni-l prezinta este desavarsirea in El, si prin meritele lui noi putem obtine aceasta.” L 102, 1899.

“Desavarsirea morala si spirituala este promisa tuturor acelora care cred in Harul si puterea lui Hristos.”  RH May 16, 1907

“Exercitarea milei in relatiile noastre cu altii este unul din cele mai eficiente cai care arata nivelul nostru de desavarsire, pentru ca numai aceia care umbla cu Hristos pot fi cu adevarat plini de mila.” ST May 2, 1902.

“Credinta care contempleaza zilnic sacrificiul lui Hristos, va asimila in suflet viata Lui.” DA 661.