Apocalipsa 18: 23 u.p.: “Pentru că toate neamurile pămantului au fost amăgite de vrăjitoria ta”.
Evident că este vorba în contextul versetului de farmecele Babilonului.
Moda ultramodernă
Uimit e prea puţin spus, atunci când trec pe drumuri pietruite de ţară şi la fiecare bojdeucă sau bordei sărăcăcios se înalţă falnice…ce credeţi? Culturi de porumb de soi? Nu. Pomi fructiferi? Din ce în ce mai rari. De vină e clima, lipsa irigaţiilor, toate. Se ridică semeţe pe lângă colţurile casei ce parcă din clipă în clipă stau să se prăbuşească peste copiii desculţi şi murdari la colţul gurii, antenele parabolice. Nu ştiu câţi ştiu să citească sau dacă au lecturat vreo filă de carte în viaţa lor, însă ar fi o lipsă vădită de modernizare şi condiţii de trai dacă nu ar prinde în cutia magică cel puţin 20 de programe TV. Trebuie să ai de unde să alegi dom`le. Divertisment, liga lui Mitică, “Huidu şi Găinuşă, Gigi Becali, filme XXX şi calupuri de ştiri de dimineaţa până seara.
Casa stelelor: Hollywood
Cuvântul vrăjitorie provine de la gr. pharmakeia de unde avem etimologic românescul farmacie. Ce conexiune există între o drogherie şi vrăjitorie? Foarte simplu! Drogurile pot da senzaţia de vrajă. Pharmakeia conform Dicţionarului grec-roman al Noului Testament înseamnă literal folosirea otrăvii, băutură magică, vrajă, farmece. Mai mult, ea desemnează orice face ca mintea şi sentimentele să nu mai urmeze voia sau Legea lui Dumnezeu. Poate alcoolul, marijuana, tututnul să facă ca cineva să nu Îl mai urmeze pe Dumnezeu? Televizorul, muzica, filmele?
Industria divertismentului este vrajitoria care amageşte toate nemurile despre care profetiză Apocalipsa. În engleză divertisment = entertainment: enter (a intra), tain (a poseda, a ţine), ment (starea de posedare). Cuvântul grecesc pentru entertainment, distracţie este verbul a găzdui pe cineva în casa ta, care apare în epistola lui Pavel către Evrei 13: 2: ,,Să nu daţi uitării primirea de oaspeţi, căci unii au găzduit fără să ştie, pe îngeri”. Putem fi ospitalieri cu îngerii buni sau îngerii răi. Industria distracţiei a fost concepută de diavol şi îngerii lui.
Oamenii sunt cvasiobsedaţi să studieze comportamentul şi atitudinea star-urilor de cinema, stelelor basketului, fotbalului, muzicii rock, hip-hop. Poate ca aţi observat cum se închină şi adoră tinerii o stea a muzicii atunci când intră pe scena: îşi ridică mâinile sus şi apoi le pleacă în semn de veneraţie. Nu sunt speculaţii. Creştinii interzic categotric studiul horoscopului.
Astrologia este o formă de spiritism, o ştinţă bazată pe ocultism. Totuşi, este posibil ca să ne conducem viaţa după observarea star-urilor (stelelor)? Este posibil să ne îmbrăcăm şi să vorbim imitand stelele? Apocalipsa ne spune că Lucifer a tras cu el o treime din stelele Cerului pe pământ. Care e casa stelelor, oraşul îngerilor răi? Hoolywood-ul din Los Angeles este capitala avangardei diavolului şi prea puţini îşi dau seama că de aici ei îşi exercită influenţa în toată lumea (Ivor Meyers, Evadare din gaura neagră – predică).
Bagheta care vrăjeşte lumea
Harry Potter, orfanul cerşător, într-un chip innocent îi învaţă pe copii secretele magiei negre cu ajutorul baghetei magice. Această baghetă magica este facută din holly tree = copacul sfânt , unul din cei nouă copaci sacri ai vrăjitoriei. Acest copac a mai fost numit şi holly wood = copacul sfânt, care era folosit pentru adormirea oamenilor.
Avea fructe roşii care dacă erau mâncate produceau moartea, o moarte lentă. Nu este Hollywood-ul bagheta magică a diavolului pentru a vrăji toate nemurile? Satana foloseşte Mass-Media ca să distreze toată lumea. Cuvântul media (media TV) este pluralul de la medium. Cred că suntem deja pe acceaşi lungime de unda. În Eden satana s-a folosit de primul medium (canal, intermediar) pentru a comunica cu primii oameni-şarpele. O pasăre superbă care zbura printe ramurile copacilor. Câtă nevinovăţie, inocenţă! Gândiţi-vă la şarpele de atunci şi televizorul de azi.
Conform DEX, ediţia on line 2001, a distra=a înşela pe cineva prin distragerea atenţiei. Channelig-ul este abilitatea psihică de a comunica cu spiritele printr-un medium. Credeţi că diavolul are un canal şi pentru noi pentru a avea loc o şedintă de comunicare? Satana se află într-o luptă acerbă cu Dumnezeu pentru a ne schimba caracterul dupa chipul lui. Dacă vă place sexul are un canal pentru dvs. Dacă sunteţi ahtiaţi după fotbal sau telenovele, are şi pentru dvs un program. Pentru fiecare câte unul. Chiar şi pentru cei mici.
Desene animate cu foc, puteri magice, inele fermecate, supermani care fac ca imposibilui să devină posibil cu ajutorul puterilor supranaturale. Suntem modelaţi din zori şi până în amurg de cutia magica. Şi apoi ne mai mirăm de ce sforăim la biserică, suntem apatici, iar copiii nici nu vor să audă de cele sfinte. În Casa Domnului nu vedem explozii, hohote de râs, zgomot. Satana scoate telecomanda şi apasă: Somn! După 30 de minte de predică privim ceasul din colţul peretelui ca pe cel mai scump obiect decorativ. Ne rugăm să treacă timpul mai repede decât ne-am dori să-L vedem pe Domnul Isus pe norii Cerului. Nu ne mai înţelegem unii cu alţii. Deh? Nu e talk-show-ul cu care ne-am obişnuit la fiecare altar de dimineaţa şi seara.
Privind suntem schimbaţi. Satana are o telecomandă (comandă de la distanţă, din fotoliu sau sofa comodă) pentru fiecare. Ne butonează aproape inobservabil. Suntem hipnotizaţi pe nesimţite. Cuvantul film provine din engl. movie = a mişca dintr-un loc în altul. Cine ne rascoleşte emoţiile permanent? Caracterul este format din două dimensiuni: gânduri şi sentimente.
În Coloseni 1: 23 Pavel ne invită să “rămânem intemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să ne abatem de la nadejdea Evangheliei.” Aici Pavel foloseşte verbul gr. kineo=a mişca, a deplasa, a răscoli (de aici simţul chinestezic = senzaţiile de mişcare ale corpului). Substantivul cinema provine de la gr. kineo. În timp ce vizionaţi un film, emoţiile noastre trec rapid de la plâns la râs, mânie sau violenţă, entuziasm, suspans, dramă. Ne transpunem în pielea personajelor trăind o vastă gamă de emoţii care ne devastează sufletul. Ne mai mirăm de ce suntem aşa de dezumanizaţi în viaţa cotidiană. Nu ne mai înţelegem cu nimeni. Suntem prea anoşti uneori, asa că mergem la cinema, cine mai merge, pentru că plasmele se regăsesc în toate casele. Emoţiile reprezintă jumatate din caracaterul nostru. Devastându-ne sentimentele, cel rău reuşeşte să ne modeleze dupa chipul său. Şi odată ce ne-am prins, se creaza starea de dependenţă care strigă: Mai vreau! Nu e destul!
“Nevinovatele” jocuri video se bazează pe principiul agresiunii: cel mai tare câştigă. Diavolul spune: e doar un joc! Nu-i nimic rău! Este cunoscută relaţia dintre jocurile pe caluclator şi instinctul ucigaş generat de acestea în rândul adolescenţilor. Isaia 26: 3 ,,Celui cu inima tare, Tu-i chezasluiesti pacea!’’. În alte traduceri inima este tradus cu pacea sau imaginaţia. Consider că este o reală performanţă de a ne proteja imaginaţia de influenţele malefice ale programelor Tv sau jocurilor video. Generaţia antediluviana din timpul lui Noe a fost damnată deoarce în fiecare zi toate întocmirile gândurilor din inima (imaginaţia) lor erau îndreptate numai spre rău. (Gen.6: 5).
Muzica – arma letală
Muzica e o altă armă letală pe care diavolul o foloseşte pentru vrăjirea lumii. Ea are două elemente: melodie (sentimente) plus cuvinte (gânduri) care constituie în esenţă caracterul nostru. Premisa de la care s-a născut, de exemplu, muzica hip hop a fost aceea de a canaliza violenţele bandelor din New York City în versuri şi muzică. Nu a mers. Violenţa din hit-uri a generat şi mai multă violenţă, agresiunea, rebeliunea la fel. Rock-ul este de asemenea o expresie a răzvrătirii şi violenţei. Genealogia completă a rockului este: voodoo (tobele africane care invocau spiritele)- jazz- blues – rock’n roll (David Tame, The Secret power of music, 187-204). ,,Cand primii sclavi aduşi din Africa de vest au fost convertiţi la creştinism, aceştia ştiau influenţa şi puterea spre rău a tobelor voodoo. Aceşti negrii convertiţi au interzis cu stricteţe folosirea lor. Ei le numeau tobele diavolului” (Martha Bayles, Hole in Our Sole: The Loss of Beauty and Meaning of American Popular Music, 138).
Cele mai multe metale sunt sataniste. Ştiaţi că numele de jazz provine de la un cuvânt scos din circulaţie, care însemnă ”act sexual” sau că era produs ca muzică pentru bordeluri? Jazz-ul a dat naştere rock-ului de astăzi. În 1985, ziarul New Solidarity a publicat un interviu cu Hezekiah Ben Aron, la data aceea al treiela în rang în “Biserica lui Satana”. El mărturisea că „biserica” lui a recrutat Rolling Stones pentru activităţi oculte şi a organizat o serie de bande de Heavy Metal Rock precum: Metallica, Black Sabbath, The Blue Ostery Cult, Ozzy Osbourne etc.
Rock-ul a fost întotdeauna muzica diavolului, declara Rolling Stones pe 2 feb. 1976. Acest stil de muzică este evident muzica celui rău. Însă nu e singurul gen muzical, care a devenit un fenomen religios. Cercetătorii au facut studii comparate pe diferite culturi muzicale. Într-unul din labirinte au aşezat câţiva şoareci care trebuiau să iasă din aceste cuşti. Le-au pus muzică rock. S-a observat nu numai că nu au ieşit niciodată din labirint, însă au de devenit atât de agresivi că au început să se omoare unul pe celalalt, în timp ce şoarecii introduşi în labirintul cu muzică simfonică la aceeaşi intensitate au reusit într-un timp scurt să gasească calea spre libertate.
Satana se mulţumeşte să crezi ca eşti un creştin care detestă vrăjitoria, horoscopul, ocultismul sau şedinţele spiritiste. Nu trebuie să fii rocker sau satanist ca să îţi pierzi sufletul. Cea mai mare parte a nemurilor nu sunt hipnotizate în felul acesta, ci cu dorguri mult mai uşoare. Mulţi nici nu sunt conştienţi că se alfă pe tărâmul fermecat al pierzarii. De aceea, Doamne, te rog, deschide-ne ochii!
Nitulescu Daniel