Cind visul tau moare…

 
Cand visul tau moare …
 
                Uneori poate ca ai toate ingredientele necesare pentru succes – pasiune, model, capitalul si toate celelalte lucruri despre care ai citit – si cu toate acestea nu reusesti. Aceste esecuri pot fi cele mai intunecate momente din viata – mai ales atunci cand ti-ai investit toata viata in acest proiect.
                Aproape toti cei care au incercat un proiect mare pot spune ca a existat o perioada cand au fost invaluiti de intuneric. Unii se afla chiar in mijlocul acestui intuneric. Visul le moare chiar in fata lor, iar ei nu au puterea sa opreasca asta. Visul altora este mort. De fapt fiecare persoana de succes cu care am vorbit vreodata a avut o perioada in care visul ii murise.
                 S-ar putea sa te afli si tu in aceasta perioada. Daca nu este asa si daca nu ai experimentat niciodata o asemenea perioada, atunci o vei experimenta. Este un element comun prin care trecem cu toti intr-un anumit moment al vietii. Vei fi experimenta descurajare, frustrare, manie, tristete si multe alte sentimente. Dar unul pe care s-ar putea sa nu-l experimentezi daca nu privesti dintr-o perspectiva corecta este speranta.
                Asa e! Speranta.
                 Ceea ce majoritatea oamenilor nu isi dau seama este ca exista trei feluri diferite de speranta: (1) Niciun fel de speranta; (2) speranta pentru usurare si (3) speranta pentru lucruri mai bune in toate.
                Prima este evidenta. Este cea mai trista din cele trei – si nu are niciodata ca rezultat succesul. Prea multi oameni se considera intr-o situatie fara speranta. Ei nu cred ca vor iesi vreodata din asta. Deci se descurajeaza si si-ar dori o viata mai buna. Unii merg asa de departe incat isi doresc moartea.
                 Al doilea tip de speranta este atunci cand spunem: „intotdeauna intunericul cel mai mare este inainte de ivirea zorilor.“ Este o atitudine de evadare. Tot ce trebuie sa facem este sa iesim din situatia actuala si totul va fi bine. De obicei situatiile dificile se sfarsesc, desi nu asa de repede cum ne-ar placea noua. Cand vine lumina, vine si usurarea.
                 Totusi, oamenii cu adevarat de succes nu cauta doar o scapare. Ei cauta o modalitate de a fructifica intunericul. Ei considera aceste perioade o oportunitate. La urma urmelor este o ocazie sa inveti ceva. Dar poate fi o ocazie si mai buna decat asta. Poate fi un pas important in realizarea unui lucru mult mai important.
                 Fiecare persoana de succes cu care am vorbit a experimentat un fel de esec in aceasta viata. Unele din aceste esecuri au fost mai mari decat majoritatea credem ca am putea indura. Dar, aproape fara nicio exceptie, ei spun ca esecul i-a impins catre o aventura si mai mare, care le-a adus mult mai mult succes.
                  Deci, de ce sa mai speram cand lumea pare intunecata? La urma urmelor, toate sunt triste. Visul tau moare. Toate lucrurile in care ti-ai investit viata se duc pe apa sambetei. Trebuie sa ai speranta pentru ca este mai mult decat probabil ca vremurile grele vor aduce succes.
                 Nu te scufunda in disperare – nu iti va fi de niciun folos (si iti va face mult rau). Nu cauta doar o scapare – s-ar putea sa pierzi o oportunitate nemaipomenita. Evalueaza-ti pierderile, sperand sa le transformi candva in succes. invata din propriile greseli. Si nu uita ca cele mai mari oportunitati vin in momentul celei mai mari nevoi. Nu le pierde!
 
 Steve Kroening – Wisdom Edge
   www.wisdomedge.com

______________________________

de Sreve Kroening. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.