CINE GUVERNEAZA UNIVERSUL

 

Nu stiu daca ai auzit vreodata aceasta anecdota. Se spune ca intr-o zi, un om de stiinta a indraznit sa-L abordeze  in mod frontal pe Dumnzeu,  spunandu-i :” Uite ce, noi oamenii de stiinta am decis ca nu mai avem nevoie de Tine. In aceste zile noi deja ne ocupam de lucruri mult mai avansate: clonari de tesuturi  , transplant de organe, chestiuni de inteligenta virtuala, si tot felul de lucruri, despre care credeam  odata ca sunt de  domeniul fantasticului. Asa ca intelegi ce vreau sa spun”. La care Dumnezeu ii raspunde: „Deci nu mai e nevoie de Mine. Bine ! Ce-ai zice daca inainte de a Ma retrage, sa mai verificam inca o data teoria voastra, ca Eu nu exist. Iti propun sa mai  dam o proba ,  sa vedem care din noi doi este in stare sa faca o fiinta umana. Omul de stiinta se arata de acord, si Dumnezeu ii spune : „Acum e randul tau; incearca sa  faci lucrurile   macar asa cum le-am facut Eu candva,  in trecutul indepartat.”

 „Bine”, a zis omul de stiinta, dupa care , s-a plecat pe genunchi, si cu o lopatica in mana  a inceput sa ia ceva pamant intr-o galetusa. „Stai putin, nu asa” ,  I-a zis Dumnezeu , tu trebuie sa iei  pamant, din pamantul pe care  l-ai facut tu,  si  nu din pamantul Meu.”

Chiar asa, ce-ar fi daca noi oamenii ne-am trezi intr-o zi ca Ii spunem lui Dumnezeu:”poti sa pleci de la noi; nu Te recunoastem, si nici nu avem nevoie de Tine?”

Daca El este cu adevarat Creatorul, iti  inchipui ce s-ar intampla ?

In creatiune – acest Design Inteligent de proportii cosmice,  oricine care priveste cu atentie,poate sa vada in orice detaliu: ordine, precizie, coerenta in scop, interdependenta si armonie totala, coordonare, stabilitate, frumos, util…  Daca L-am izgoni pe Dumnezeu din creatiunea Lui, ce crezi ca ar mai ramane ceva din toate acestea?  Cred ca singurul cuvant care s-ar potrivi  cel mai bine pentru aceasta creatiune fara Creatorul ei, este cuvantul „HAOS”. Cred ca nu ne va trebui prea mult timp ca sa descoperim ca fara Creator, nimic nu poate  exista, nimic nu poate  functiona, si  nimic bu poate rezista in timp. Si stii de ce asa?  Pentru ca in lucrarea Sa  creatoare, Creatorul a asezat in toate- DAR absolut in toate create legi care sa le guverneze. Ce vreau sa spun este, ca acesta este un alt argument filozofic, logic, rational . Daca in Univers sunt Legi, atunci trebuie sa fie si un Creator Pre-existent, indiferent cum alegi sa-L numesti, care a creat si a asezat la lucru acele legi.

 Fara aceste  constante fundamentale  nici Micro si nici Macrocosmosul nu pot  functiona. Sa amintesc doar cateva dintre Legile Fizice.

= Legea  difuzarii luminii

= Legile  conservarii si transferului energiei

= Legea gravitatiei

=Legea miscarii unei mase prin spatiu

=  Legile Termodinamicii, priv.

Unele  dintre ele sunt fundamentale, in timp ce altele sunt legi secundare, dar intre ele exista o interdependenta totala. Te-ai intrebat vreodata, cine oare le-a inventat si le-a asezat sa guverneze materia?

La data de 28 Aprilie 1918, , Albert Einstein a tinut o cuvantare celebra, intr-o aula academica in Berlin, cu ocazia zilei de nastere a prietenului sau, fizicianul Max Plank.  Printre altele, Einstein a spus in cuvantarea sa urmatoarele : CITEZ… „Suprema datorie a unui fizician este sa ajunga prin deductie pura, la acele legi Universale elementare, pe baza carora cosmosul a putut fi zidit. Ca sa ajungi la acele legi nu este o poteca logica, ci numai intuitia poate ajunge la ele, cand aceasta  este sustinuta de intelegerea nemijlocita a experientei.”

Indreapta acum o privire si asupra Legilor Chimice. Viata oriunde in Univers, cat si in corpul nostru, este guvernata de reactii chimice extrem de complexe, iar constantele lor garanteaza totdeauna acelasi rezultat. Ce-ar mai fi sa nu fie asa !

Informatiile de care depinde viata, sunt in sine niste reactii chimice, care se transmit de la o generatie la alta. Proprietatile elementelor chimice nu sunt arbitrare si nici schimbatoare. Tocmai de aceea elementele chimice au putut fi asezate intr-un tabel periodic, intr-o ordine naturala bazata tocmai pe proprietatile lor atomice.

Daca legile fizicii quantice, ar putea fi modificate intr-o masura cat de infima, atunci atomii din orice element chimic ar putea cauza un adevarat cataclism la scara universala.

Priveste putin si la Legile Matematice. Cu ele poti sa despici orice subiect, sa patrunzi toate tainele Universului, chiar pana si aceea de a formula ecuatia existentei lui Dumnezeu. Ma refer la matematicianul austriac Kurt Godel .

Legile matematice sunt abstracte, fara o legatura  de natura fizica cu lucrurile fizice din Univers. Un matematician socoteste in mod abstract ideea ca 1 si cu 1 fac doi, caci pentru el nu conteaza ce aduna : fie ca e vorba de 2 bete de chibrit, sau doua vapoare. Tot Universul este guvernat de legi matematice. Daca exista vreo disciplina stiintifica care poarta amprenta transcedentalului, atunci acea disciplina este in primul rand Matematica. Adevarul este ca omul nu a descoperit nici o lege pana azi, ci doar le-a gasit prezente si la lucru in intreaga creatiune. De exemplu, Albert Einstein, a observat si a formulat teoria relativitatii, si a asezat-o intr-un limbaj matematic. Dar nu el  a inventat fenomenul in sine, ci el doar l-a observat si l-a descris.

Cineva a spus,pe buna dreptate,  ca  Matematica este limbajul creatiunii.

Apoi avem Legea vietii- Biogeneza. Aceasta Lege sustine si demonstreaza ca viata nu poate proveni decat dintr-o Sursa de viata, iar organismele cu viata se reproduc  fiecare dupa specificul lor. Prin descoperirile sale in lumea microbiologiei, Louise Pasteur a demonstrat ca teoria generatiilor spontanee vii este practic  inexistenta. Trebuie stiut ca, stiinta adevarata nu a putut confirma pana azi, in mod experimental aceasta ipoteza a generatiilor spontanee. Biogeneza ramane actul special al unui Creator – El fiind Izvorul Vietii.

Legile Logice, in final, stau la baza oricaror legi ce guverneaza natura. Natura lor, ca si aceea a Legilor Matematice, au un pronuntat caracter transcedental. Interesul Logicei este totdeauna de a afla si concretiza care este adevarul. Ca manifestare, Logica este in sine un fel de formula  a adevarului divin despre orice. Esenta caracterului Creatorului este Adevar si Iubire; El fiind intruparea Adevarului, si in El nu este minciuna.  Toate aceste afirmatii axiomatice despre Creator sunt expuse  in Biblie. Pentru ca , asa cum spune Biblia, noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui, de aceea si noi apelam la logica si la legile ei.

O alta Lege care ne vorbeste in sprijinul existentei lui Dumnezeu, este Legea Morala. Existenta unei Legi Morale, cere neaparat existenta unei autoritati morale care a emis acea Lege. Dar despre Legea Morala voi vorbi cu o proxima ocazie.

Acum, si ultima Lege, care exprima stabilitatea si siguranta Universului creat: Legea sau Principiul Uniformitatii, care in esenta izvoraste din natura Creatorului. In El – spune Biblia- nu este schimbare, nici umbra de mutare. El este Acelasi: ieri si azi, si in veci. Toate circumstantele, fenomenele, si manifestarile materiei peste care troneaza Creatorul, poti fi sigur ca pastreaza in mod coerent  planul initial pe care l-a hotarat Creatorul  prin creatiunea Sa, si pe care il urmareste in mod constant. Daca undeva ar putea sa apara vreo schimbare majora, dramatica, neobisnuita, atunci  responsabilul schimbarii nu poate fi decat Creatorul.

Pana la urmaEl este  Cel care este si ramane responsabil de toate. De aceea El este numit in Biblie  „Inceputul  si Sfarsitul”

Sigur ca omul are si el libertatea sa modifice, sa strice, sau sa anuleze multe din lucrurile randuite de Creator pt. el, ca om. In multe locuri de pe glob, omul a distrus natura, habitatul, ba chiar viata, pentru ca el s-a crezut mai inteligent decat Creatorul naturii. Strigatul oamenilor zilelor noastre de a salva planeta, nu este altul decat ecoul glasului  Creatorului nostru, care ne cheama la o realiniere cu El si cu Marele Lui Plan pentru aceasta Planeta. Creatorul nu a renuntat si nu vrea sa renunte nici la noi, si nici la planul Lui initial cu aceasta planeta. Legile Lui care conduc tot Universul, ne stau drept garantie in favoarea statorniciei Creatorului nostru.

PE DATA VIITOARE

Octavian Cureteu