Coopereaza Biserica Adventista de Ziua a Saptea cu Central Intelligence Agency (CIA) din Statele Unite?

Coopereaza Biserica Adventista de Ziua a Saptea cu Central Intelligence Agency (CIA) din Statele Unite?

 
Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea nu a avut niciodată legături cu Central Intelligence Agency (CIA) din Statele Unite. Misionarii noştri nu au înţelegeri ascunse sau secrete cu CIA. Chiar la apogeul Războiului Rece, când autorităţile comuniste aveau tendinţa să acuze oamenii de spionaj în favoarea guvernului SUA, nu a fost adusă nici o acuzaţie credibilă împotriva Bisericii sau a reprezentanţilor săi, de implicare în activităţile CIA sau a altor organizaţii guvernamentale de securitate.
Şi cu toate acestea astfel de zvonuri au fost circulate. Este posibil ca motivul să fie discreditarea organizaţiei şi a conducerii Bisericii? Nu de multe ori mesajul este acelaşi: “Organizaţia Bisericii nu este credibilă. Nu le trimiteţi bani. Trimite-ţi-ne nouă.” Puţine zvonuri sunt nevinovate.
Uneori, anumiţi indivizi din ţările Americii Latine – se pare nemulţumiţi de creşterea considerabilă a baptiştilor, penticostalilor, adventiştilor şi a altor biserici evanghelice – au avansat ideea falsă şi gratuită că aceste biserici protestante sunt susţinute material şi ideologic de Departamentul de Stat al SUA sau alte agenţii guvernamentale şi reprezintă o invazie americană ostilă faţă de cultura şi istoria locală “catolică”.
Cu excepţia unor proiecte ale Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare şi Refacere (ADRA), susţinute de diferite agenţii americane şi alte agenţii guvernamentale similare, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea nu primeşte nicăieri în lume vreun sprijin din partea guvernului SUA.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro