Credinta atragatoare

 
 
Credinta atragatoare
5 calitati care reflecta chipul lui Dumnezeu
Galteni 5:1; 22-26
 
Cand Duhul lui Hristos intra in noi, caracterul Sau incepe sa se manifeste in fiinta noastra si aducem roade. Iata cinci calitati are celor care reflecta chipul lui Dumnezeu. Pune o steluta in dreptul celei care crezi ca este cel mai mult prezenta in viata ta.
 
 
1. Bucuria. in cartea sa A long obedience in the same direction (Ascultare indelungata in aceeasi directie), scriitorul si profesorul crestin Eugen Peterson spunea: „Exista crestini care nu zambesc niciodata si care nu suporta nicio gluma. insa nu ma intalnesc cu prea multi din ei. Stereotipia este o minciuna mare, inventata probabil de Diavolul. Una din descoperirile cele mai incantatoare ale uceniciei crestine este cat de multa bucurie ofera aceasta si cat de interesanta este.“
 
2. Recunostinta. Cuvantul lui Dumnezeu arata clar ca nu trebuie doar sa fim multumitori, ci si sa cantam despre asta, sa spunem si sa dovedim ca suntem. Plansul isi are vremea lui. insa in rutina vietii de zi cu zi crestinii autentici au un spirit de multumire. Fiecare zambet, fiecare masa (chiar daca este luata intr-o cafenea), fiecare drum cu masina, fiecare intalnire cu alta persoana este o ocazie de recunostinta.
 
3. Entuziasmul. Am admirat foarte mult aceasta trasatura de caracter a fratelui meu. Aproape in fiecare dimineata strangea din pumn si spunea: „Omule, sunt entuziasmat.“ S-ar putea sa nu fie o adevarata roada a Duhului, dar cred ca entuziasmul este un altoi foarte bun in livada. Pentru crestinii plini de viata, entuziasmul se aplica la credinta lor.
 
4. Uimirea. Scriitorul britanic G. K. Chesterton a spus: „Lumea nu va flamanzi niciodata dupa minuni, ci dupa uimire.“ Crestinii vii pe care ii iubesc nu iau prea multe lucruri ca de la sine. Ei au sters din programul vietii lectia plictiselii cu privire la capodopera lui Dumnezeu. Lor Dumnezeu le inspira uimire.
 
5. Bunatatea. in eseul „Edification ⁄ Demolition“, autorul isi aminteste de intalnirea cu doua persoane care l-au ajutat in vreme de nevoie si ne aminteste cat de mult face un gram de recunostinta: „De fiecare data cand te intalnesti cu alta fiinta umana ai parte de o noua oportunitate. O ocazie de sfintire. Caci vei face una din doua lucruri. Fie vei zidi persoana respectiva, fie o vei darama.
 
Adaptare de: Ionica Raceala

______________________________

de Ionica Raceala. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.