Cresterea Spirituala are de-a face cu toate aspectele vietii noastre

 
             Cresterea spirituala are de-a face cu toate aspectele vietii noastre.
 
 
            Ceea ce incepe in interiorul unei persoane afecteaza in cele din urma toate aspectele vietii: familia, prieteniile, timpul liber, afacerile, etc. Dorinta lui Dumnezeu este ca toti sa il iubeasca cu toata fiinta: trupul, mintea si sufletul (Deuteronom 6:5). Vazuta din aceasta perspectiva, cresterea spirituala este un proces in care cineva ii permite Duhului Sfant sa controleze tot mai mult din viata lui sau a ei.
 
            Cresterea spirituala are legatura si cu toate aspectele dezvoltarii spirituale. Din nou, Domnul Isus ne ofera un exemplu perfect al acestui proces, in Luca 2:52: „Si Isus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.“ Desi aceasta descriere simpla a procesului cresterii lui Isus nu este menita sa includa toate categoriile dezvoltarii umane, ea sugereaza faptul ca cresterea este multidimensionala. Putem trage concluzia ca ea implica aspectele intelectuale, fizice, spirituale si relationale, asa cum sunt ele numite de psihologii de azi. Principiul cresterii multidimensionale se vede clar de-a lungul Vechiului si al Noului Testament. Strigatul continuu al profetilor Vechiului Testament este nu doar intoarcerea la Dumnezeu, ci si demonstrarea sfinteniei in viata de zi cu zi (Zaharia 7:9-10). Cresterea si maturitatea spirituala se manifesta atat prin credinta, cat si prin fapte.
 
            in tot Noul Testament gasim acest ptincipiu repetat in diferite contexte. Ioan Botezatorul ii provoaca pe oameni nu doar sa se pocaiasca (Matei 3:2), ci si sa faca „roade vrednice de pocainta“ lor. (Matei 3:8). Provocarea este cu privire la schimbarea inimii si a sistemului de crezuri, ca si a comportamentului. intoarcerea la Dumnezeu si cresterea in evlavie ne cer intreaga fiinta. Isus repeta natura multidimensionala a angajamentului fata de Dumnezeu atunci cand vorbeste cu invatatorul legii, in Matei 22:34-40. Samuel Shoemaker declara ca „ne incepem adevarata experienta crestina atunci cand ne predam atat cat putem lui Hristos, atat de mult cat intelegem.“ O predare simpla creste si ajunge o asemanare tot mai mare cu Hristos.
            Pavel numeste acest proces de transformare „reinnoirea mintii“ (Romani 12:1-2). El declara ca totul incepe cu oferirea trupurilor noastre ca „o jertfa vie,“ refuzand sa urmam felul de viata pagan al acestei lumi. in ciuda felului in care filozofii si teologii impart natura unei pesoane (trup, minte si/sau suflet), Scriptura invata clar ca cresterea in Hristos implica fiecare aspect al personalitatii si al vietii.

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.