CRESTINILOR CHINEZI LI SE CERE SA INLOCUIASCA PE HRISTOS CU MAO

Autoritățile guvernamentale din Shanxi, China, comandă persoanelor care primesc asistență guvernamentală  sa înlocuiasca simbolurile religioase în casele lor, inclusiv imagini ale lui Isus, cu imagini ale președintelui Mao și ale președintelui Xi Jinping. Refuzul de a respecta duce la p[iederea ajutorului ajutor de stat.

Revista de libertate religioasă Bitter Winter a raportat săptămâna trecută că oficialilor din orașul Linfen, provincia Shanxi, li s-a spus în aprilie să inspecteze și să elimine simbolurile religioase din casele celor care primesc „plăți de asistență socială” și să le înlocuiască cu lideri comuniști. Cei care se vor plange,  vor avea plățile „anulate”.

Politica se aplică și membrilor bisericilor conduse de stat. Un membru al Bisericii „Trei Sinori”, care este denumirea oficială protestantă a Partidului Comunist Chinez, a declarat lui Bitter Winter că imaginile lui Isus și un calendar religios au fost scoase din casa sa și înlocuite cu imagini ale președintelui Mao.

Ca si restul lumii, economia chineză a fost afectată de pandemia coronavirusului, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți oameni se bazează pe plățile guvernamentale pentru a putea supravietui. În același timp, guvernul a ordonat reinoirea persecutiei asupra locasurilor de inchinare.

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat degeaba – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii pe care îi primesc”, a declarat pentru Bitter Winter, membrul „Self Self”. Un predicator dintr-o biserică dintro casă, care sunt de obicei ilegale, dar tolerate înunele parti din China, a spus că crucea și imaginile lui Iisus au fost eliminate în mai și înlocuite cu o imagine a fostului președinte Mao.

„Tuturor gospodăriile sărace din oraș li s-a spus să afișeze imaginile lui Mao Zedong”, a spus predicatorul lui Bitter Winter. „Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Isus.”

În Jiangxi, care a cunoscut mai multe rapoarte despre persecuția creștină în ultimul an, un creștin a raportat că plata sa pentru invaliditate a fost revocată din cauza prezenței sale la biserică. Soția sa a raportat lui Bitter Winter că i s-a spus că vor fi „tratati ca elemente anti-partid” dacă nu încetează să meargă la biserică.

O membră a Bisericii Trei Sine, care este o femeie din anii 80, si care locuiește în provincia Jiangxi, a raportat că și-a pierdut ajutorul guvernamental după ce a spus „Mulțumesc Domnului” după ce a primit o subvenție. „Ei se așteptau ca eu să laud bunătatea partidului comunist”, a relatat ea.

În aprilie, o altă femeie în vârstă din provincia Henan a raportat că indemnizația minimă de viață a fost anulată atunci când oficialii au descoperit o cruce pe ușa casei sale. Femeia, care este diabetică și are nevoie de injecții frecvente, a pierdut toate ajutoarele guvernamentale din cauza credintei.

În provincia Shandong, oficialii au atacat casa unui bărbat creștin și au postat imagini cu Mao și Xi Jinping. Creștinul a spus lui Bitter Winter că Mao și Xi Jinping sunt  „cei mai mari zei”.„Dacă vrei să te închini cuiva, ei sunt aceia”, i-a spus oficialul din Shandong.

Din 2015, guvernul comunist a promovat un program de „sugrumare” a religiei. Rapoartele periodice despre biserici care  sunt demolate, preoții și episcopii fiind hărțuiți și arestați și cenzura strictă impusă învățăturii religioase continuă sa fie impusa in China. În unele zone, bisericile au fost fortate sa indeparteze afișele decalogului și a le înlocui cu afirmațiile președintelui Xi Xinping.

În Xinjiang, aproximativ 900.000 până la 1,8 milioane de uiguri musulmani, în mare parte, se estimează a fi în sistemul a peste 1.300 de lagăre de detenție înființate de autoritățile chineze, în mod evident în scopuri de „reeducare”. Supraviețuitorii au semnalat îndoctrinare, bătăi, muncă forțată, avorturi forțate, sterilizări și tortură în aceste tabere.

Traducere de, John Raceala