Cum am ajuns in acest haos?

Anul 2005 a fost declarat anul dezastrelor naturale; niciodata in istorie nu a mai fost asa  ceva, si oamenii se intreaba, de ce? Dupa evenimentele din New-York unii au spus: Dumnezeu  pedepseste America… Dupa cutremurul din Indonezia sau dupa uraganul Katrina aceleasi  afirmatii, Dumnezeu pedepseste pe…In luna martie 2006 in timp ce o mama indurerata isi  conducea pe ultimul drum fetita de 19 ani adusa din Irak, de partea cealalta a mormantului un  grup de tineri dansau si strigau: Dumnezeu te uraste de aceea ti-a ucis copila. In timp ce, tot mai multi vorbesc pentru Dumnezeu n-ar fi timpul sa-L lasam pe El insusi sa  vorbeasca pentru El? Haideti sa vedem ce spune Biblia. Deci, cum si de ce am ajuns aici?

1. In cine si-a avut originea pacatul si suferinta? 1 Ioan 3,8 NT 1200

2. Cine este vrajmasul care a semanat raul, acolo unde Dumnezeu semanase samanta buna? Matei  13,24-30,36-40 NT 938 Iacob 1,13 NT 1187

3. De unde a venit Satana? Luca 10,18 NT 1002

4. Ce fel de fiinta era aceasta creatura? Ezechiel 28,14 VT 832

5. Ce anume a condus la pacatul si rebeliunea lui Lucifer? Ezechiel 28,17 VT 852
„Incetul cu incetul Lucifer a inceput sa nutreasca dorinta de inaltare de sine. Cu toate ca stralucirea lui era de la Dumnezeu, acest inger puternic a ajuns sa pretinda ca apartinandu-i lui insusi. Nemultumit cu pozitia lui, desi era onorat mai mult decat celelalte fiinte ceresti, el a indraznit sa doreasca cinstea cuvenita numai Creatorului. Onorurile conferite lui Lucifer n-au fost apreciate ca fiind darul special al lui Dumnezeu si in consecinta el n-a manifestat recunostinta fata de Creatorul sau. El s-a glorificat in stralucirea si inaltarea sa si aspira sa fie egal cu Dumnezeu.”

6. Ce tinta si-a pus Satana? Isaia 14,13 VT 692 Apocalipsa 2,4 NT 1214 Genesa 3,1-6 VT 3

7. Cand rebeliunea condusa de Satana a atins apogeul,ce s-a intamplat? Apocalipsa 12,7-10 NT 1214 Ioan 12,31 NT 1043
In acest moment Dumnezeu ar fi putut usor sa desfiinteze pacatul printr-o strafulgerare. (El l-ar fi putut lichida pe Satana si pe ingerii rasculati care l-au urmat. Dar daca Dumnezeu ar fi facut aceasta, ceilalti ingeri si locuitori ai Universului ar fi slujit si ascultat de Dumnezeu de frica distrugerii.) Dumnezeu doreste loialitatea noastra, doar daca noi Il iubim. Astfel El a ingaduit ca pacatul sa-si urmeze cursul pentru a demonstra Universului consecintele razvratirii si neascultarii de Dumnezeu. El a facut aceasta pentru a putea demonstra fara putinta de indoiala rezultatele pacatului si pentru a-si arata iubirea neschimbatoare pentru omenire. Din afirmatia Domnului Hristos intelegem ca in timp ce El se lupta cu ispitele Diavolului  fiintele din univers au inceput sa inteleaga caracterul lui Lucifer iar la crucificare in culmea uimirii, vor cere lui Dumnezeu sa interzica accesul Diavolului la tronul lui Dumnezeu. Aceasta inseamna ca pamantul nu a fost predestinat, ci ca Adam prin alegerea sa, l-a invitat pe Diavol iar dupa mii de ani de experienta a pacatului, el a fost izolat aici. Astfel crucea a fost un moment cu totul special in lucrarea Domnului Hristos de rascumparare a neamului omenesc si de incheiere a marii lupte dintre Dumnezeu si Satana.In timpul acestei lupte Diavolul niciodata nu a lucrat deschis. El sa folosit de sarpe ca „medium” pentru a o insela pe Eva, si face acelasi lucru si astazi dandu-se drept slujitor al neprihanirii, incercand sa ruineze si sa nimiceasca cat mai multi din rasa umana.

8. Ca rezultat al caderii omului, ce pretinde Satan ca fiind al sau? Luca 4,5.6 NT 990

Adam a fost desemnat drept conducator al acestei lumi. Cand insa el a fost biruit de Satan,  conducerea acestei lumi a fost revendicata de amagitorul omenirii. (Cititi despre sfatul tinut in cer si despre revendicarea facuta de Satan, Iov 1,6-8 VT 521). Fiii lui Dumnezeu mentionati aici sunt reprezentantii altor lumi locuite, necazute in pacat. In calitate de conducator al acestei lumi Adam a fost numit un fiu de Dumnezeu, prin creatiune.

9. Cine aduce suferinta si necaz asupra omenirii? Iov 2,7 VT 522 Luca 13,16 NT 1007

10. De ce lucreaza Diavolul cu asa mare rautate acum? Apocalipsa 12,10 NT 1214

11. Cum va fi pedepsita de Dumnezeu in final aceasta fiinta rea si pacatoasa? Ezechiel 28,16-19 VT 832 Matei 25,41 NT 955

12. Cum incearca Satana acum, sa se deghizeze, atat pe el insusi cat si lucrarile lui? 2 Corinteni 11,13-15 NT 1136 Galateni 1,18 NT 1139 Matei 24,23.24 NT 953
Satana a patruns si in problemele religioase. El este marele falsificator. El incearca sa contrafaca tot ceea ce se poate, din ce a poruncit sau a facut Dumnezeu. El introduce multa inselaciune pentru a-i face pe oameni sa i se inchine lui, in timp ce ei cred ca de fapt se inchina Domnului. Noi nu trebuie sa-l lasam sa ne amageasca, de aceea trebuie sa ne fundamentam toate invataturile pe Biblie si numai pe Biblie. 

13. Care este singura aparare a omului impotriva amagirilor Diavolului? Efeseni 6,11-17 NT 1150 Psalmi 119,11 VT 623
„Dumnezeu ne-a pregatit destule mijloace pentru a duce o lupta biruitoare impotriva raului care  este in lume. Biblia este armura cu care trebuie sa ne echipam pentru lupta. Coapsele noastre trebuie sa fie incinse cu adevarul. Platosa noastra trebuie sa fie neprihanirea. Scutul credintei trebuie sa fie in mana noastra. Coiful mantuirii pe frunte si cu sabia Duhului – care este Cuvintul lui Dumnezeu – trebuie sa ne facem drum printre obstacolele si greutatile pacatului.”

14. Numai cum putem castiga biruinta asupra ingerului rau? Apocalipsa 12,10-11 NT 1214 1 Petru 5,8 NT 1195
Acest mare impostor – Diavolul – care a atras o treime din ingerii cerului, prin logica lui falsa si prin iscusinta, este un adversar inegal pentru noi muritorii, in propria noastra putere. Noi suntem in siguranta numai increzandu-ne in puterea lui Dumnezeu pe care o putem primi prin Isus Hristos. „In toata forta satanica nu exista suficienta putere pentru a birui un suflet care intr-o incredere simpla se arunca in bratele lui Hristos. „El da tarie celui obosit” si „mareste puterea celui ce cade in lesin” . Isaia 40,29 VT 713

15. Cum a castigat Hristos dreptul de a-l distruge in final pe Diavol? Evrei 2,14 NT 1176 1 Ioan 3,8 NT 1200
In timpul lucrarii Sale pe acest pamant Hristos era in mod constant hartuit de Diavol. Satana L-a urmarit pas cu pas incercand continu sa-L amageasca sau chiar sa distruga pe Mantuitorul, inainte ca El sa fi putut sa faca lucrarea pentru care a venit. Cand Isus nu era decat un prunc, Satana lucrand prin Irod, a incercat sa-L omoare prin condamnarea la moarte a tuturor baietilor sub varsta de doi ani. Dar Dumnezeu l-a avertizat pe Iosif, si familia lui Isus s-a ascuns in Egipt pana in ziua cand Irod a murit.

Dupa botez Hristos a fost condus in pustie unde a fost ispitit de Satana. Diavolul a ispitit pe Hristos exact la capitolele la care Adam si Eva au esuat. Fiecare ispita era intampinata cu un „STA SCRIS” avand Biblia ca punct de spijin. In final la porunca lui Dumnezeu, Satana L-a parasit. In alte cateva ocazii Satana a incercat sa-L omoare prin declansarea unei revolte din partea conducatorilor iudei, dar de fiecare data Isus a fost protejat. La timpul potrivit Satana a reusit sa aduca la tacere vocea Adevarului prin condamnarea lui Isus la moarte prin crucificare.Cat trebuie sa fi jubilat cand L-a vazut pe Isus murind! Satana a incercat sa-L tina pe Domnul in mormant printr-un corp de garda. Un sigiliu roman a fost pus deasupra pentru ca Mantuitorul sa nu poata iesi. Dar garzile si armele romane au fost fara putere in a-L imobiliza pe Domnul vietii intr-un mormant. Cand Satana vazu ca Domnul a inviat, el a inteles ca moartea lui era pecetluita. De atunci a actionat cu un nou avant prin a folosi toata puterea de a amagi si a distruge cat mai multi din copii lui Dumnezeu. El nu mai poate influenta ingerii credinciosi, pe Dumnezeu sau pe Hristos, asa ca el umbla ca „un leu care racneste” cautand sa distruga pe toti copiii lui Dumnezeu de pe acest pamant. Aceasta e singura lui cale de a-i pricinui suferinta lui Dumnezeu si de a se razbuna.

16. Cum se va sfarsi aceasta lupta? Apocalipsa 20,9.10 NT 1221 Apocalipsa 21,1.3-7 Apocalipsa 22,1.7.12-14.20.21
Tornade, cutremure, inundatii, crime, boli, necazuri si durere e tot ceea ce vedem.Dincolo de ele, nevazuta, se afla activitatea supranaturala a Diavolului. Acestea nu sunt faptele lui Dumnezeu ci ale Satanei. Biblia ne invata ca in mijlocul necazurilor noastre, Dumnezeu este alaturi de noi. Isus va reveni pentru a rezolva problema pacatului si a suferintei. Aceasta planeta „rapita” de Satana va fi salvata curand. Cunoasterea acestui fapt ar trebui sa linisteasca temerile pasagerilor agitati si ingrijorati de pe o planeta care a pornit-o intr-o directie gresita. Dumnezeu are un plan de distrugere a Diavolului inselator, si in viitor vom avea ocazia, cu ajutorul lui Dumnezeeu, sa studiem acest plan.

17. Doresti sa-ti declari loialitatea ta fata de Dumnezeu, in aceasta mare batalie care se poarta inca pe acest pamant?
Decizia ta este o problema de viata si de moarte, dar personala. Nu doresti, sa-i permiti lui Hristos sa fie Regele tau? Bratele lui sunt larg deschise si asteapta. El spune: „VINO”. N-ai dori chiar acum, sa-ti pleci capul in rugaciune sa-L rogi sa-ti dea putere sa faci o alegere fericita?

______________________________

de Revista \”Perspective\” Chicago. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.