3 TIPURI DE RELATIE INTR-O CASATORIE

Există cel putin trei tipuri de relație intr-o căsătorie.

Relatie care Îndura.
Există o relație pe care o înduri. Este o povară. Trebuie să vă supărați unii pe alții pentru că sunteți căsătoriți și v-ați angajat ca credinciosi să rămâneți împreună. Și astfel suporți o relație unul cu celălalt. Nu este foarte distractiv.

Relatie de Evadare.
Aceasta este o relație din care încerci să scapi. Este posibil să vă simțiți atât de deteriorat/a încât ai dori să fugi de această relație. Vrei să-l blochezi și vrei să ascunzi toate informațiile din inima ta despre durerea pe care o experimentezi. Vrei doar să fugi și să scapi de presiune. .

Relatie de Bucurie.
Dar există un al treilea tip de relație. Acesta este genul de căsătorie de care te bucuri. Pot să te invit să treci la cea de-a treia relație? Această relație este disponibilă fiecărui cuplu, care îi permite lui Dumnezeu să rupă fiecare lant care le blochează relația. Acesta este singurul tip de relație pe care Dumnezeu îl dorește.

Cred că toată lumea îl caută pe Dumnezeu, dar majoritatea nu îl știu. Începe ca o căutare a ceva mai bun. Inamicul  încerca să-i tina pe oameni ocupati  în timp ce omul îl caută pe Dumnezeu. Oamenii de multe ori îl caută pe Dumnezeu în situatii intermitente, adulter, bani, faimă, sex, droguri și alcool și bunuri. Poate că nici măcar nu o identifică ca o căutare a lui Dumnezeu, dar caută ceva mai bun decât trăiesc în prezent.  Si Ei cred că IL vor găsi în băutura următoare, îngăduința lor răsplătită cu moartea lentă.

Vestea bună este că există Trei Ființe cerești puternice care lucrează în mod constant pentru a ne da dorința de ceva mai bun și a transforma asta într-o cunoaștere a planului mântuirii. Cunoașterea lui Dumnezeu este o revelație și această revelație include dragostea și bunătatea lui Dumnezeu așa cum este exprimată în Isus Hristos. Când adunăm toate acestea împreună, îți dai seama că Dumnezeu este cineva care într-adevăr te iubește.

Unii oameni se învinovățesc pentru că s-au căsătorit fără a căuta în mod adecvat voința lui Dumnezeu în această privință.  Dumnezeu ne poate schimba insa motivele. Aruncând o privire asupra iubirii lui Dumnezeu, așa cum este revelată în Hristos Isus Convingerea că suntem păcătoși. Faptul că am făcut sau nu lucruri rele nu este problema – suntem păcătoși născuți cu o natură păcătoasă, Egoista. Aceasta este problema păcatului și aceasta este, de asemenea, originea principală a tuturor problemelor conjugale.

„Poate etiopianul să-și schimbe pielea sau leopardul petele? Dacă da, atunci voi care sunteți obișnuiți să faceți răul, puteți face și binele. ”

Unii oameni se căsătoresc cu partenerul lor, în ciuda semnelor de avertizare pe care le ignoră. Ei cred că „este ok. Îi pot schimba mai târziu.  Astfel, multe cupluri s-au instalat într-o relație încercând să se controleze unii pe alții, în mândria lor. Există o soluție pentru asta. Trebuie sa rezolvăm propria noastră mândrie.

Când problemele spirituale care separă un cuplu au fost rezolvate (și amândoi își asuma responsabilitatea în mod individual), ceea ce se întâmplă este că soția își dorește soțul, iar soțul o vrea pe soție și ei nu pot rămâne separati.

Uneori, o persoană va spune „Nu-mi cunoști soțul. Pentru că soțul meu nu se va schimba niciodată. Am încercat-o de douăzeci de ani și nu s-au schimbat. ” Aceasta este problema – au încercat în exterior, prin mândria lor. Există o singură modalitate de a schimba inima unei persoane și aceasta este de a permite Duhului lui Dumnezeu să intre și să facă lucrarea Cerului in acea inima.

Același lucru este valabil și în celelalte relații ale noastre. În ele putem alege să întoarcem răul în rău sau binele în rău. Ce spune Biblia despre conflict și iertare?

Gerry Wagoner