Curiozitati

Curiozitati

 
….Floarea cea mai aromata este Cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.
….Elefantul african este mamiferul cu urechile cele mai mari; suprafata totala a urechilor sale este de 8 metri patrati.
….Ornitorincul, mamifer ce traieste in Australia, cand se simte amenintat de vreun dusman,se scufunda rapid in apa,unde poate ramane nemiscat peste 10 minute,fara sa respire.
….Ciocarlia este singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului .
….Ghepardul este animalul terestru cel mai rapid, putand sa atinga o viteza de 110 km/h.
….Lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata, 40,7 °C .
….Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii; el regaseste locul de unde a plecat,chiar si la o distanta de 2000 km.
….Femela scorpion isi apara puii abia iesiti din ou, carandu-i in spate. Pana la prima naparlire acestia au culoarea alba.
….Liliacul-vampir traieste din Mexic pana in Paraguay. Noaptea ataca animalele si oamenii, provocandu-le rani. Actionand foarte repede, omul nici nu sesizeaza momentul musacturii. Incisivii si canini ii permit sa faca o gaura mica in pielea victimelor prin care ii sug sangele.
….Rafalezia Arnoldi este cea mai mare floare. Creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine, si un boboc este de 2-3 ori mai mare decat o varza. Floarea ei are trei metri circumferinta si cantareste 10kg.
….Cel mai batran arbore din lume este un baobab care creste in Africa. Are 5000 de ani.
…..Pestii-buzati traiesc in marile nordice. Femelele lasa oualele in apa iar masculul le adaposteste in gura. Aici, ele se transforma in pestisori si ies din cand in cand sa se hraneasca, intorcandu-se apoi in gura tatalui lor. In acest timp masculul nu se hraneste.
….El cactus andante este planta care „merge „. Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate,acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet.Foloseste umiditatea atmosferei,si nu pe cea a solului.
…. In general, o persoana rade de 15 ori pe zi.
…. Persoanele inteligente au mai mult zinc si cupru in firul de par.
…. Papa cel mai tanar din toate timpurile avea doar 11 ani.
…. Cuvantul „cimitir” vine de la cuvantul grec „koimetirion” care inseamna „loc de dormit”.
…. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
…. Daca o statuie reprezinta o persoana pe un cal, care are amandoua picioarele anterioare ridicate, inseamna ca persoana a murit in razboi. Cand calul are doar un picior anterior ridicat, persoana a murit in urma unei rani de razboi. Cand calul are toate picioarele pe pamant, pesoana a avut o moarte naturala.
…. Unicul aliment care nu se deterioreaza este mierea.
…. Crocodilul nu poate sa scoata limba.
…. Racul are inima in cap .
…. Furnica poate sa ridice o greutate de 50 ori mai mare decat greutatea ei, si sa impinga obiecte de 30 de ori mai grele decat ea si cade intodeauna pe partea dreapta cand este naucita.
…. Un purice poate sa sara de 350 de ori lungimea corpului sau.
….  Galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand si fiind „mancate” de cele mai mari. Galaxia din Andromeda se indreapta spre galaxia noastra, Calea Lactee.
….  Daca ai calatori cu viteza luminii de la un capat la altul al galaxiei Calea Lactee, ti-ar trebui 100.000 ani ca sa termini calatoria.
….  Lumina este cel mai rapid lucru din univers si calatoreste cu 300.000 de km pe secunda.
….  Daca stii culoarea unei stele, iti poti da seama de temperatura ei: cele rosii sunt mai reci, cele cu temperaturi medii sunt galbene si cele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre. Nu exista stele verzi…!!!
….  Luminii de la Soare ii ia 8 minute pana atinge Pamantul; daca Soarele s-ar stinge acum, in 8 minute am ramane in intuneric.
….  Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an. Gravitatia Lunii este de 6 ori mai mica decat a Pamantului. De exemplu daca pe Pamant ai 42 de kg, pe Luna ai 7 kg.
….  Cel mai fierbinte continent este Africa unde cea mai ridicata temperatura inregistrata a fost de 58 C°. Sahara, cel mai uscat si mai mare desert din lume a fost odata un pamant plin de rauri si mlastini.
….  Antarctica este cel mai rece continent; odata a fost inregistrata o temperatura de – 55 C°. Antarctica are cele mai putine precipitatii decat orice alt continent.
….  Daca s-ar topi toata gheata din Antarctica, nivelul oceanelor ar creste cu 61 de metri ceea ce ar insemna ca in jur de un sfert din aria de pamant a lumii ar putea fi inundata.
….  In Calama, un oras in Desertul Atacama din Chile, nu a plouat niciodata.
….  Cand este vazut de deasupra, curcubeul are forma unei gogoase.
….  Fiecare curcubeu este unic. Tu vezi curcubeul in funtie de unghiul in care lumina loveste picaturile de apa din aer. Asa ca, cineva care sta langa tine, va vedea lumina venind dintr-un unghi usor diferit decat in cazul curcubeului pe care il vezi tu.
….  Cutremurele apar in lume cam o data la o ora. Sunt mai mult de 50.000 de cutremure in lume in fiecare an. Se estimeaza ca pana acum au fost omorati de cutremure mai mult de 75 de milioane de oameni.
….  Cele 7 minuni naturale ale lumii se considera a fi: Muntele Everest din Nepal (Tibet), Cascada Victoria in Zambia (Zimbabwe), Marele Canion in Arizona (SUA), Marea Bariera de Corali (Australia), Aurora Boreala, Vulcanul Paricutin in Mexic si Portul Rio de Janeiro in Brazilia.
….  Energia unui uragan este egala aproximativ cu 500.000 de bombe atomice.
……. Biblia este cea mai citita carte din istoria lumii…….
……. Biblia are 44 de autori care au scris de-a lungul a peste saisprezece secole…….
……. Johann Gutenburg a inventat tiparul in 1450 si prima carte tiparita a fost Biblia in limba latina……
……. Omul care a trait cel mai mult pe pamant a fost Metusala – 969 de ani (Gen 5.27)…….
……. Noe a stat in corabie 378 de zile…..
……. Ellen White a avut din 1844- cand avea 17 ani si pana in 1915 -anul mortii ei , peste 2000 de viziuni si a scris mai bine de 80 de carti , 200 brosuri si 4 600 de articole in diverse publicatii periodice.Predici jurnalul zilnic,marturii speciale si scrisori sant cuprinse in alte 60 000 (sasezeci mii) de pagini de manuscris.A trait si lucrat in America,Europa si Australia infiintand noi campuri de lucru , predicand si scriind…….
……. Ellen White nu si-a asumat niciodata titlul de profet (Review and Herald 26 Iulie 1906 – „nu ma pot numi altfel decat un sol”)…….
……  In Evanghelia dupa Matei citim: “Va mai spun iarasi ca este mai usor sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu” (Matei 19:24). In adevar Gerolamo, care a tradus textul din greaca in latina, a interpretat cuvantul „kamelos” ca si „camila”, in timp ce semnificatia exacta este „funie groasa utilizata pentru ancorarea navelor”. Asa se explica si de ce lucratorii din portul din Genova se numesc „CAMALLI”.Semnificatul frasei in mare ramane acelasi, dar in al doilea caz obtine mai multa coerenta.
…. ..Religia vechilor egipteni cuprindea 2000 de zei cu infatisare umana sau animala,sau o combinatie intre acestea…
….. .Osana – este o expresie aramaica si inseamna „mantuieste acum” sau „mantuieste, Te rog.”……
……..Cele 7 Minuni ale Lumii Antice au fost:
Piramida lui Keops din Gizeh,                  Gradinile Suspendate de la                   Statuia lui Zeus din Olimpia,
Egipt, (2700-2500 i.H.)                                 Babilon, (600 i.H.)                                 Grecia, (470-450 i.H.)
Templul lui Artemis din Efes,                  Colosul din Rodos, Grecia,                  Farul din Alexandria, Egipt,
Grecia, a 550 i.C                                             ( 282 i.H.)                                                 ( 280 i.H.)
Mausoleul din Halicarnas,
Persia, (353 i.H.)
…….si Cele 7 noi Minuni ale Lumii Moderne sant…
Marele Zid Chinezesc              Orasul Petra, sapat in piatra,           Statuia Mantuitorului din
(220 i.H. si 1368-1644 d.H.)              Iordania, (9 i.H.-40 d.H)           Rio de Janeiro, Brazilia, (1931)
Ruinele de la Machu Picchu,         Piramide de la Chichén Itzá             Coloseul  din Roma, Italia,
Peru, (1460-1470)                 Mexic,(inainte de 800 d.H.)                 ( 70 – 82 d.H.)
Mausoleul  Taj Mahal, Agra,
India, (1630 d.H )
Noile 7 Minuni ale Lumii au fost anuntate in timpul unei ceremonii oficiale desfasurate la Lisabona, in Portugalia, Sambata 07 iulie 2007. Peste 100 de milioane de persoane au votat pe internet sau prin intermediul SMS-urilor pentru a alege noile minuni ale lumii dintr-o lista de 21 de constructii si edificii selectionate ca finaliste. 07.07.07.
Sursa: www.cercetatiscripturile.org