Cursa cu obstacole

Voi alergati bine, cine v-a taiat calea ca sa n-ascultati de adevar? (Galateni 5,7). Viata aceasta este o alergare, o cursa al carei final este fie viata vesnica, fie moartea vesnica. incotro alerg? Am ales directia cea buna? Isus ma indeamna: Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra, ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta, iubind pe Domnul, Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui, si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta… (Deuteronom 30,19-20).
 
Si cum pot sti ca am ales calea vietii? Sfantul apostol Pavel spunea: Si voi insiva ati calcat pe urmele mele si pe urmele Domnului, intrucat ati primit Cuvantul in multe necazuri, cu bucuria care vine de la Duhul Sfant (1 Tesaloniceni 1,6).
 
Iata un test edificator. Calea vietii este calea pe care a pasit Isus, este calea pe care au pasit apostolii, este calea ascultarii de Cuvantul lui Dumnezeu si, lucru straniu poate, este o cale cu necazuri, este o alergare cu obstacole, dar si plina de bucurii. Dar nu va lasati descurajati! Daca cei din familie vor ridica obstacolele dispretului si neintelegerii in drumul vostru de a-L urma pe Isus, nu va lasati abatuti. Calea duce la viata vesnica.
 
Daca rusinea de a parasi un drum pe care au mers mosii si stramosii vrea sa va impiedice, treceti si acest obstacol, stiind ca si Isus a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sade la dreapta Tatalui (Evrei 12,2).
 
Poate incercari de alta natura se vor ridica in calea alergarii voastre, poate invataturi ciudate vor cauta sa va abata din drum. Nu va lasati inselati: Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine (Ioan 5,39).
 
Poate societatea va va socoti retrograzi fiindca pasiti pe urmele lui Isus, sau poate cercul dumneavoastra de prieteni va va exclude din mijlocul lor… Nu va lasati abatuti! Daca pasiti pe urmele lui Isus veti fi fericiti. Eforturile va vor fi rasplatite. inaintea voastra, la linia de sosire se afla: Lucruri, pe cari ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe cari le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc (1 Corinteni 2,9).
 
Cu cat cursa are mai multe obstacole, cu atat veti aprecia mai mult rasplata. intotdeauna cei ce au pasit pe urmele lui Isus au avut de infruntat piedici. Nu va lasati infranti. Dati la o parte teama de necunoscut, frica de dispretul altora, infruntati cu seninatate ironia si „compatimirea”  binevoitorilor, treceti peste obisnuintele dumneavoastra si mergeti inainte, dupa Isus, spre viata, spre fericire… Avem fagaduinta sigura a lui Dumnezeu: Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! in ea voi va bucurati mult, macar ca acum, daca trebuie, sunteti intristati pentru putina vreme, prin felurite incercari, pentru ca incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos, pe care voi il iubiti fara sa-L fi vazut, credeti in El, fara sa-L vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita, pentru ca veti dobandi, ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre (1 Petru 1,5-9).
 
„Speranta” , anul I, nr.7, iulie 1990, Botosani-Suceava 

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.