Curtea superioară din Los Angeles spune că nu există niciun motiv legal care să împiedice Biserica lui MacArthur să se întâlnească.

Ca și mingea de ping-pong care sare înainte și înapoi, problema închinării în biserici și a ostilității din California față de grupurile creștine care se adună pentru închinare, pare să se schimbe aproape zilnic. Această ultimă evoluție este o veste favorabilă pentru Biserica Comunității Grace, care a înaintat un proces împotriva unui județ din Los Angeles. Aceasta insa este o veste bună pentru ei acum. Vom continua sa urmarim cu atenție această situație.]

Curtea Superioară din Los Angeles a anunțat la 20 august 2020 că nu există o hotărâre judecătorească care să interzică pastorului John MacArthur și Grace Community Church să dețină servicii de cult în interior. Renumitul teolog și biserica sa din Sun Valley, California, sunt vizate de către județul Los Angeles, care a făcut încercări repetate de a închide megachurchul non-confesional, evanghelic. Avocatii  Thomas More Jenna Ellis și Charles LiMandri reprezintă biserica, apărând libertatea religioasă a pastorului și a congregaților împotriva încălcării neconstituționale a dreptului de a se închina împreună.

Ellis a răspuns la constatarea judiciară:

„Suntem mulțumiți de rezultatul de astăzi. Judecătorul Mitchell L. Beckloff a constatat corect că nu există niciun ordin judecătoresc care să interzică Grace Community Church să dețină servicii interioare. Politicienii din  Los Aangeles continuă să hărțuiască pe pastorul MacArthur. După ce nu au reușit să obțină o hotărâre judecătorească  ei au cautat si s-o inchida ​​de trei ori, si au declarat ca nu se vor lasaei  si vor încerca din nou, trimițându-ne înapoi în instanță.

Biserica comunitară MacArthur Grace dau în judecată județul – și statul California – pentru încercarea de a închide închinarea lor în conformitate cu ordinele legate de COVID, care încalcă constituția statului. Procesul a fost intentat după ce MacArthur a primit o scrisoare  care interzicea închinarea în interior și amenințându-l cu amenzi și închisoare în cazul în care Grace Community va continua să se închine în clădirea bisericii lor.

20 august 2020 Gerry Wagoner