De acum esti libera!

De acum esti libera!
Ma numesc Emanuela Carloganu, locuiesc in comuna Darova, judetul Timis. Am 26 de ani, sunt casatorita si am o fetita de patru ani pe nume Larisa.
Asadar, pe cand eram eleva in vara anului 1985, pe 7 iunie, am intrat in apa botezului. Terminam clasa a IX-a si intram in clasa a X-a. Hotarasem sa nu merg in Sabat la Scoala ci sa stau alaturi de Isus. Pana aici nu am avut probleme dar ele au inceput sa apara in urmatorul an.
Profesorul de matematica s-a aratat foarte nemultumit de absentele mele de sambata. Ora de geografie o aveam doar sambata dar profesoara s-a aratat foarte intelegatoare si m-a primit in alte clase, peste saptamana, sa dau teste. Nu tot asa a mers insa cu profesorul de matematica, domnul Males. Acesta m-a avertizat ca n-o voi scoate la capat cu el si a inceput sa ma critice in fata clasei de cate ori avea ocazia. Cu toate acestea nu am avut note sub sapte la matematica, lucru de care se mira si el.
Primul trimestru a trecut cum a trecut. Dar in al doilea, pe cand credeam ca va fi tot asa ca si in primul, profesorul mi-a spus hotarat:
– Primul trimestru ai scapat, dar trimestrul acesta nu mai ai cum!
Apoi, privind spre clasa, a continuat:
– Copii, trimestrul acesta teza o vom avea sambata!
Asta se intampla cu doua saptamani inainte de terminarea trimestrului II. S-a uita la mine si mi-a spus doar atat:
– Acum trebuie sa vii, n-ai ce face…
M-am rugat mult in Sabatul care a urmat. In timp ce colegii mei isi dadeau teza la matematica, eu ma rugam fierbinte:
– Isuse, eu nu pot face mai mult. Nu pot sa merg acolo. Este in joc Numele Tau! Te rog, ajuta-ma!
Dupa sambata in care s-a dat teza, m-am dus la scoala, ca de obicei. La ora de matematica profesorul a venit foarte agitat, asa cum nu-l mai vazusem.
– Oare ce s-a intamplat? ne intrebam toti din priviri.
Am stat cu ochii pe el cand, intr-un tarziu, a impartit caietele de teza pentru corectare. Eu nu aveam ce corecta pentru ca nici n-am dat teza…
Atunci profesorul ne-a explicat ce s-a intamplat:
– Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum ca la teza, din toata clasa, nimeni sa nu stie rezolvarea problemelor! Toate tezele sunt de nota trei si patru! Doar un singur cinci am putut sa dau! Vom da teza inca odata!
Sa fi fost doar o coincidenta ca toata clasa n-a stiut sa rezolve exercitiile? Sunt sigura ca nu. A intervenit pentru mine Cineva care dorea sa dau teza impreuna cu toata clasa. Si asa s-a si intamplat in urmatoarele zile.
Domnul Males s-a uitat la mine si mi-a zis:
– Ai scapat, dar nu stiu cum vei scapa ultimul trimestru. Am sa programez teza in ultima sambata din an, asa ca sa ramai cu media neincheiata!
Atunci, chiar si colegii m-au incurajat:
– Ema, nu te lasa! Lupta mai departe!
Am multumit lui Dumnezeu pentru interventia Sa care mi-a rezolvat situatia pe trimestrul al II-lea.
Am inceput sa ma rog mereu pentru ca El sa gaseasca o solutie si pentru trimestrul al III-lea. Si raspunsul a venit la momentul potrivit.
Profesorul s-a tinut de cuvant. A programat teza in ultima sambata din trimestrul trei. Chiar in momentul in care discuta in clasa despre aceasta programare, pe usa a intrat directoarea scolii. Fara prea multa vorba, s-a adresat direct profesorului de matematica:
– Domnule Males, va rog sa dati teza saptamana aceasta. Am fost anuntati ca vineri trebuie sa fiti la Bucuresti cu corul din Lugoj…
Dupa care directoarea a iesit din clasa iar profesorul m-a privit din nou si mi-a spus:
– Ce sa fac? Oricat am vrut sa-ti pun bete in roate nu mi-a mers. De-acum esti libera…
Ce frumos lucreaza Dumnezeu atunci cand ne punem toata increderea in El, atunci cand suntem martorii Sai si ne poate folosi in planul pe care il are cu fiecare dintre noi!
Isus ne iubeste si prin oricate framantari sufletesti, stramtorari si incercari vom trece, putem spune ca si apostolul Pavel: „Totusi, in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori, prin ACELA care ne-a iubit…” (Rom.8:37).
Sursa: Revista „Experiente pe calea ingusta”