De ce nu cred adventistii in unitate?

De ce nu cred adventistii in unitate?

 
Această întrebare seamănă foarte mult cu întrebarea: “Ai încetat s-o mai baţi pe soţia ta”? Este într-adevăr o întrebare care induce în eroare prezentând o situaţie falsă şi astfel oamenii sunt puşi pe o pistă greşită.
Adevărul este că adventiştii cred într-o unitate creştină mondială. Există foarte puţine biserici mondiale, majoritatea fiind organizate şi administrate la nivel naţional. Conferinţa Generală este organismul care asigură unitatea mondială a bisericii din punct de vedere administrativ. Există un singur Manual al Bisericii, din Islanda până în Japonia, în peste 200 de ţări în care biserica este prezentă şi funcţionează.
Există un singur set de 27 de doctrine fundamentale, iar lecţiunile Şcolii de Sabat sunt foarte asemănătoare în orice loc din lume. Cum am putea să fim împotriva unităţii, când Însuşi Domnul nostru s-a rugat pentru unitatea bisericii ce are ca exemplu unitatea dintre Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul (vezi Ioan 17). Noi credem într-un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.
Când citiţi rugăciunea de mare preot a lui Hristos din Ioan 17, nu mai rămâne nici o îndoială că unitatea pentru care El s-a rugat nu este o simplă unitate, bazată pe doctrine opuse îmbrăcate într-o formă de recunoaştere reciprocă, ci o unitate în adevăr, în dragoste, în evanghelizare şi sfinţire personală. Atunci când unul dintre aceste elemente este absent, adevărata unitate lipseşte; aceasta este poziţia Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.
Poate că trebuie să ne facem mai bine cunoscută credinţa noastră fierbinte şi dorinţa realizării unităţii ce trece peste barierele geografice, ideologice, etnice şi sexuale. Într-adevăr, ni s-a spus “să înaintăm împreună, să înaintăm împreună” (Selected Messages, vol.2, p.374).
Să continuăm să facem astfel mai mult ca niciodată, căci există multe forţe centrifuge care încearcă să dezbine biserica. Sub conducerea lui Dumnezeu, forţa gravitaţională a Evangheliei şi masa profetică care asigură coeziunea bisericii rămăşiţei va învinge forţele de sciziune.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro