De ce nu reactioneaza Biserica la incalcarea drepturilor omului?

De ce nu reactioneaza Biserica la incalcarea drepturilor omului?

Nu este corect să spui că Biserica nu reacţionează. Cu toate acestea, o biserică mondială nu poate reacţiona pretutindeni după cum adeseori o poate face local o organizaţie privată. Fiecare declaraţie oficială trebuie să fie pregătită cu grijă. Vă recomand să citiţi cartea Statements, Guidelines and Other Documents, publicată de Departamentul Comunicaţii al Conferinţei Generale în 1996. Biserica ia poziţie în multe probleme cum ar fi mediul înconjurător, armele de asalt, lipsa de adăpost şi sărăcia, pacea, rasismul, libertatea religioasă, grija pentru cei muribunzi etc.
Toate aceste probleme se referă la drepturile omului. Se poate întâmpla ca vocea noastră să nu fie suficient de puternică pentru a fi auzită sau contextul să fie prea complex pentru a reacţiona după cât de rapid sau eficient am vrea. Am sărbătorit cea de-a cincizecea aniversare a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului la Conferinţa Generală la sfârşitul anului 1998. Preşedintele Conferinţei Generale a rostit un discurs, iar invitaţii noştri speciali au fost susţinători bine cunoscuţi ai drepturilor omului.
Noi am organizat evenimente similare în diferite zone ale lumii, pe toate continentele. A fost dată publicităţii o declaraţie privind drepturile omului. Nu putem fi creştini fără a respecta şi apăra drepturile omului. Dumnezeu a dat omenirii marea cartă a drepturilor omului atunci când a rostit cele Zece Porunci. Putem afirma că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea apără drepturile omului, dar trebuie de asemenea să recunoaştem că uneori am fi putut face mai mult ca Biserică, iar ca indivizi am fi putut fi mai pro-activi şi mai curajoşi în unele situaţii cruciale.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro