Declaratie de misiune a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea

Declaratie de misiune a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea

 
MISIUNEA NOASTRA
Misiunea Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea este de a vesti tuturor oamenilor Evanghelia vesnica, in contextul intreitei solii ingeresti din Apocalipsa 14: 6-12, de a-i  conduce la acceptarea lui  Isus ca Mantuitor personal, unindu-se apoi cu Biserica Lui si de a-i pregati  pentru apropiata Lui revenire.
METODA NOASTRA
Noi indeplinim  aceasta misiune sub directa calauzire a Duhului Sfant prin:
Predicare. Acceptand insarcinarea data de Hristos (Matei 28: 18 –20), noi vestim lumii intregi mesajul unui Dumnezeu iubitor, descoperit in mod deplin prin  lucrarea de impacare a Fiului Sau si de moarte rascumparatoare. Recunoscand Biblia ca fiind descoperirea infailibila a voii Sale, noi prezentam mesajul ei in intregime, inclusiv cea de-a doua venire a lui Hristos si valabilitatea autoritatii Legii celor 10 porunci, impreuna cu sabatul zilei a saptea.
Invatare.  Recunoscand ca dezvoltarea mintii si caracterului este esentiala in planul de mantuire al lui Dumnezeu, noi promovam cresterea la o intelegere matura a relatiei cu Dumnezeu, a Cuvantului Sau si a Universului creat.
Vindecare. Sustinand accentul Bibliei pe bunastarea intregii persoane, noi facem din pastrarea sanatatii si din vindecarea celor bolnavi o prioritate, iar prin lucrarea noastra printre cei saraci si napastuiti, noi cooperam cu Creatorul in activitatea Sa de refacere, plina de compasiune.
VIZIUNEA NOASTRA
In armonie cu marile profetii ale Scripturii, noi credem ca apogeul planului lui Dumnezeu va fi refacerea intregii creatii la deplina armonie cu voia Lui desavarsita si neprihanirea Sa.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de Comitetul Executiv al Conferintei Generale, Siver Spring, Maryland, aprilie 1993.
Sursa: www.adventist.ro