Despre onestitate, esec, succes si antilopa africana

Despre onestitate, esec, succes si antilopa africana
Onestitatea in America
O serie de emisiuni de radio cu privire la onestitatea in America a dezbatut tema scuzelor. Comentatorul a spus ca oamenii folosesc trei feluri de scuze atunci cand se simt vinovati ca au facut ceva rau.
– Prima atitudine este de negare categorica – respingerea oricarei implicari. Uneori persoana face lucrul acesta chiar daca e evident ca este vinovata.
– A doua este scuza de felul: „nu este vina mea“. Persoana cauta pe cineva pe care sa poata da vina. (Adesea este o persoana iubita – sotul, sotia sau parintele. Alteori este seful.)
– O a treia forma de scuza este „Asa e, am facut-o, dar…“ In aceasta situatie persoana invinovateste circumstantele pentru greseala comisa. Ori sufera de o boala, ori sarcina nu a fost clara, ori masina i-a facut probleme.
Citate despre esec
Cea mai mare glorie a noastra nu consta in a nu gresi niciodata, ci in a ne ridica de fiecare data cand cadem.Oliver Goldsmith
Orice lucru care merita facut, merita facut gresit pana inveti sa-l faci bine.Zig Ziglar.
Succesul inseamna cat de sus sari când atingi fundul gropiiGen. George Patton
– Singurul om care nu face niciodata nicio greseala este cel care nu face niciodata nimic. – Theodore Roosevelt
– Cel care nu face niciodata vreo greseala nu face niciodata nimic. A. Lincoln
  – Esecul este un eveniment, nu este niciodata o persoana.William Brown

Plan
– Revizuire: ce am facut bine si ce am facut rau; partile tari si partile slabe.
– Reinnoire: Pot sa renunt sau sa merg mai departe. Trebuie sa reincredintez totul Domnului.
– Refacere: Pune in aplicare planul, incepe.
Succesul
Marele inventator Charles Kettering a sugerat ca trebuie sa invatam sa esuam inteligent. El a spus: „Odata ce ai esuat, analizeaza problema si descopera cauza esecului, pentru ca fiecare esec este un pas mai aproape de catedrala succesului. Singura data cand nu vrei sa esuezi este ultima data cand incerci.“
Iata cateva sugestii pentru a transforma esecul in succes:
– Infrunta infrangerea cu onestitate; nu contraface niciodata succesul;
– Exploreaza esecul; nu il risipi. Invata tot ce poti din el; fiecare experienta amara ne poate invata ceva.
– Nu folosi niciodata esecul ca o excuza pentru a nu mai incerca din nou.
S-ar putea sa nu fii in stare sa compensezi pierderea, sa elimini paguba provocata sau sa anulezi consecintele, dar poti sa incepi din nou – intr-un mod mai inteligent, innoit de Duhul Sfant si mai hotarat sa faci bine.
Sursa necunoscuta
Antilopa africana
Antilopa africana poate sari in inaltime peste 3 metri si in lungime peste 9 metri. Totusi, la gradina zoologica aceste fiinte minunate pot fi tinute intr-un spatiu inchis, cu un zid de un metru. Ele nu pot sari daca nu vad unde vor ateriza picioarele lor.
Credinta este capacitatea de a avea incredere in lucrurile pe care nu le vedem, iar prin credinta suntem eliberati de ingraditurile nefondate ale vietii carora doar frica le permite sa ne prinda in capcana. – John Emmons
Sursa: www.cercetatiscripturile.org