Devotionale despre Duhul Sfant

Aerul proaspat al Duhului
„Isus le-a zis din nou: ’Pace voua! Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi.’ Dupa aceste vorbe, a suflat peste ei, si le-a zis: ’Luati Duh Sfant!” (Ioan 20,21.22)
Dintotdeauna, de cand Dumnezeu a suflat in narile lui Adam suflarea de viata si Adam a devenit o fiinta vie (Gen. 2,7), oamenii si-au intretinut viata cu ajutorul unui gaz important, pe care il numim oxigen. In fiecare zi, o experienta asemanatoare celei din Eden se repeta de milioane de ori atunci cand copiii mici intra in lume si trag aer in piept pentru prima data. Fara oxigen, viata ar inceta in cateva minute.
Dumnezeu a proiectat un foarte ingenios proces de reciclare. Plantele de pe pamant (si 90% dintre algele oceanice) absorb si folosesc bioxidul de carbon, pe care il expiram noi, si elimina oxigenul. Noi inspiram oxigenul si procesul se repeta. Cel mai curat aer se gaseste langa cascadele unde apa curge cu viteza mare, langa raurile involburate si langa oceane. Este prezent, de asemenea, dupa furtuni insotite de descarcari electrice, in cladirile in care exista multe plante, prin munti si paduri. Aerul curat poate sa ne reduca frecventa respiratorie, sa atenueze simptomele alergice, sa scada tensiunea arteriala si sa ne ajute sa gandim mai limpede. In mod evident, el este necesar indeosebi in timpul rugaciunii si al studierii Bibliei!
Dar este posibil ca tocmai in casa noastra sa fie aerul cel mai nepotrivit mai ales daca avem usi si ferestre inchise ermetic! Toxinele provin din fum, din gazele de esapament de pe strada, dar si de la sobele cu gaz, de la unele aparate, de la mobila, unele substante chimice de curatat, din praf, din par si celule descuamate de la animale, din pesticide, din apa tratata cu clor si chiar de la substantele folosite pentru improspatarea aerului. Cea mai buna solutie este sa fim cat mai retinuti in ce priveste folosirea produselor chimice si sa deschidem larg ferestrele pentru a lasa sa intre aerul proaspat si soarele!
Domnul Isus compara suflarea Sa cu Duhul Sfant. Asa cum oxigenul intretine viata fizica, Duhul Sfant intretine viata spirituala. Respira adanc, stai drept, neclintit, avand o incredere sfanta si pastreaza-ti intotdeauna ferestrele mintii deschise pentru aerul proaspat al Duhului.
Ai fost deja afara pentru a primi energie din aerul curat, proaspat, darul gratuit al vietii, din partea lui Dumnezeu?
Ella Rydzewsky