Devotionale despre prietenie

 
Vii sa stai de vorba cu mine ?
„Cum inveseleste undelemnul si tamaia inima, asa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.” (Prov. 27,9)
Telefonul a sunat. Vesti rele! Maryanne spuse cu voce indurerata: „Tocmai am aflat ca Joey este dependent de droguri. Am banuit eu ceva, dar luni de zile am refuzat sa cred.” Inchise brusc, in vreme ce eu incercam sa-mi revin din soc si sa spun ceva. Joey avea 20 ani si era baiatul cel frumos si inteligent al Maryannei.
Ce trebuie sa fac? Maryanne este doar o prietena, nu mi-e ruda. Nu este nici macar cea mai buna prietena a mea. Ce asteapta din partea mea? Sa-i fac o vizita? Sa-i dau un telefon? Sa-i scriu ceva? Si apoi, poate ca asa merita. L-a alintat pe Joey. Rareori il lasase sa sufere consecintele faptelor lui rele. Acum era momentul sa le culeaga ea.
Apoi mi-am adus aminte de ceva. M-am uitat in cartea Fii si fiice ale lui Dumnezeu, unul dintre devotionalele scrise de Ellen G. White. La pagina 161 am gasit urmatoarele cuvinte: „Toti vom trece prin probleme; fiecare suflet este apasat de suferinta si descurajare; atunci, un prieten care sa simta impreuna si sa ofere mangaiere si incurajare va respinge sagetile distrugatoare ale vrajmasului. Prietenii crestini nu sunt nici pe jumatate asa cum ar trebui.”
Mai departe scria: „In ceasul ispitei, in criza, cat de pretios este un prieten adevarat! In acele clipe Satana trimite agentii lui pentru a determina persoana respectiva sa cada.”
Mi-am spus: Satana este la lucru! Si chiar acum incearca sa o descurajeze pe Maryanne!
„Dar adevaratii prieteni care ii vor sfatui, care ii vor molipsi cu speranta lor, cu increderea linistita care inalta sufletul – un astfel de ajutor este mai valoros decat perlele.”
Aceste cuvinte sunt scrise pentru mine, cugetam eu. Nu conteaza ce a facut sau nu a facut Maryanne. Pot sa presar pe drumul ei perle. Dar nu, eu pot fi pentru ea ceva mai bun decat o perla. Asa ca ma intreb: Cand ajung intr-un moment dificil, cand sunt descurajata si lovita, cine va veni la mine? Cine va sta de vorba cu mine? Vrei tu sa fii o perla pretioasa?
Exista cineva care are nevoie astazi de prietenia ta?
Toini Harrison