Diareea

Diareea

 
Diareea este un efort al organismului pentru a elimina din sistemul digestiv toxinele iritante, inflamatiile si infectiile. Cauzele sunt extravaganta in mancare si bautura, stresul, tulburarile hepatice, combinatie nepotrivita a alimentelor, verminoze, colite, bauturi sau alimente contaminate, tristete insotita de frica si inflamatie generala in intestin.
Folosirea condimentelor picante, ca piper, mustar si otet, consumarea de alimente grele si indigerabile diminueaza vitalitatea ficatului si ingreuneaza digestia, metabolismul si eliminarea naturala realizata prin intestin. Organismul cauta sa se elibereze de aceste alimente nedigerabile de multe ori producand diaree .
Fiind un efort al organismului pentru dezintoxicare, tratamentul natural are ca obiectiv sa ajute corpul la eliminarea otravurilor ce provoaca crize.
TRATAMENTE
• Vindecati constipatia.

ALIMENTATIA

~ Nu mancati in timpul crizei. Beti din abundenta sucuri de morcov si mere.
~ In cazuri de infectie beti ceaiuri de musetel, gegibre si telina, amestecate sau nu.
~ Folositi de asemenea capsule de usturoi la fiecare 2 ore. Daca aveti senzatia de tensiune adaugati musetel pentru a calma sistemul digestiv.

RETETE SIMPLE SI EFICIENTE

• Recurgeti la clisma calda cu musetel pentru a ajuta eliminarea.
• In diareele cronice clismele de in produc bune rezultate. Cataplasma de seminte de in prajite si inmuiate in otet cald, aplicata pe abdomen, face sa indeparteze diareea si usureaza intestinele.
• Aplicati frunze de varza peste tot abdomenul, incluzand regiunea hepatica. In timpul zilei 1 sau 2 frunze, noaptea 3 sau 4.
• Cataplasma de argila rece peste abdomen. De doua ori pe zi timp de 2 ore sau 3 ore. Daca este necesar, lasati toata noaptea.
• Beti zilnic un pahar de apa in care s-a pus o lingurita de argila, timp de 20 de zile.
• Suc de urzica (200 ml), usturoi (25 ml) si varza (200 ml) produc rezultate bune (Susan E. Charmine).
• Rosii. Eficienta pulpei de rosie cruda in mai mult de 100 de cazuri de diaree este descrisa de Dr. Lestes M. Morrison in American Joumal of Digestive Diseases. Dr. Morrison afirma ca diareele simple erau vindecate in 4 ore cu tratament de rosii. In cazuri de alergie, nutritie rea si colita diareea este usurata in 12 ore dupa prima doza. In toate cazurile era administrat la fiecare 2 ore, lapte cu o lingura de pulpa de rosii.
• Usturoi. Dr. Ross afirma ca usturoiul este eficient in cazurile de diaree din trei motive:  calmeaza, purifica si reduce inflamatiile. Dezinteria si alte tulburari intestinale sunt eliminate in scurt timp. Tratamentul consta in a folosi 2 g de usturoi, de 3 ori pe zi, sau a manca usturoi impreuna cu alte alimente la masa, sau chiar ingerate capsule de usturoi de 3 ori pe zi (Citat de RexAdams – Miracle Medicine Foods).
• Iaurt. Prof. Metchinikoff a dovedit eficienta iaurtului ca cel mai bun neutralizator al colonului. Actiunea sa reinnoieste flora intestinala. Beti 1 sau 2 pahare pe zi.
PLANTE MEDICINALE
Urmatoarele infuzii ofera bune optiuni de tratament, conform descrierii lui Wifredo Boue, in cartea El Mediico del Hogar
~ Turita mare. Infuzie, 25 g la 1 l de apa. Se bea de trei ori pe zi.
~ Traista ciobanului. Infuzie, 30 g la 1 l de apa. Se bea de trei ori pe zi.
~ Lichenul de piatra. 25 g la 1 l de apa. Se bea de trei ori pe zi.
~ Urechelnita. Sucul de frunze amestecat cu ulei de seminte de in. Trei linguri de suc zilnic sunt benefice pentru a combate diareea cu puroi si sange.
~ Cretisoara. Fierbeti timp de 2 minute intr-un litru de apa 60 g de planta. Beti 2-3 cesti pe zi. Este un remediu excelent contra diariei. (Dr. Leo Manfred).
~ Angelica. Ceai 20 g la 1 l de apa (Dr. Leo Manfred)
~ Afin.
a) Decoct de frunze in proportie de 1 lingura pentru fiecare ceasca de apa. Se fierbe timp de 10 minute si se beau trei cesti pe zi.
b) Decoct de boabe in proportie de 60 g la 1 l de apa. Se beau 5 cesti pe zi. (Dr. E. A Moury).
c) Suc din fructe. Se bea cate un pahar, rara zahar, de 3-4 ori pe zi. (WiliamAR.Thomson).
~ Urzica. Infuzie de frunze proaspete, 30 g la 1 l de apa. Se bea de 3 ori pe zi. (Dr. E.A Moury).
~ Patlagina. Fiebeti 10 minute 3 lingurite de frunze, intr-o jumatate de litru de apa. Strecurati si beti cate putin in timpul zilei.
~ Coaja de stejar. Printre cele mai eficiente medicamente naturale. Are un continut ridicat in tanin. Decoct din 2 lingurite de coaja la 1 cana de apa. Se beau 2 cani pe zi intre mese, neindulcit.
~ Fructe de porumbar. Decoct din 1 lingurita de fructe la 1 cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
~ Menta. Cea mai indicata in diareele copiilor mici, si chiar profilactic. Infuzie de 1 lingurita la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. La copiii mici dozarea se face in functie de varsta.
Sursa: www.cercetatiscripturile.org