Dincolo de ceea ce este placut

Dincolo de ceea ce este placut, la ceea ce este placut Domnului


Sosise in sfarsit—era ziua in care Ana se casatorea, ziua la care visase si pentru care se pregatise de luni intregi. Bisericuta pitoreasca era plina de prieteni, rude si frati.
Lumina se revarsa prin ferestrele cu vitralii, iar muzica discreta, izvorata din inima tinerilor coristi, improspata aerul in acorduri line. Ana pasi printre invitati, spre David. Bucuria o invada. Era clipa pe care o asteptase de atata vreme. El o lua usor de mana si se intoarse catre altar.
Dar nici nu incepuse bine preotul sa vorbeasca despre legamintele pe care si le faceau Ana si David, ca se intampla ceva ce nimeni n-ar fi gandit. O fata se ridica din mijlocul adunarii, veni calma spre altar, si-l lua pe David de cealalta mana. O a doua fata se apropie, ramanand alaturi de prima, urmata de o alta care facu la fel. Nu peste mult timp, un sir de sase fete stateau alaturi de el, care urma sa repete dupa preot legamantul fata de David.
Ana simti ca-i tremura vocea si ochii i se umplu de lacrimi. “Cineva glumeste pe seama noastra?” ii sopti ea lui David.
“Eu…iarta-ma, Ana”, zise el, coborand privirea.
“Cine sunt fetele astea, David? Ce se intampla?, reusi ea sa ingaime.
“Sunt prietenile pe care le-am avut”, raspunse el trist. “Ana intre mine si ele nu mai exita nimic…Insa fiecareia i-am dat o parte din inima mea.”
“Credeam ca inima ta mi-ai daruit-o mie”, zise Ana.
“Asa si este starui el. “Tot ce-a ramas iti apartine tie.”
O lacrima aluneca pe obrazul Anei. In aceeasi clipa, se trezi.
A fost doar un vis,…dar de cate ori acest vis nu este realitate…chiar daca imaginar.
Inselata
Ana mi-a povestit acest vis al ei intr-o scrisoare. “Cand m-am trezit, m-am simtit inselata”, scria ea. “Dar imediat m-a fulgerat un gand oribil: Cati baieti s-ar putea alinia langa mine, la nunta mea? De cata ori mi-am risipit eu inima in prietenii trecatoare? Oare o sa mai am ce darui sotului meu?”
Ma gandesc de multe ori la visul Anei. Ma tulbura perspectiva. Si in trecutul meu exista alte fete. Cum ar fi sa apara si ele la nunta mea? Ce mi-ar spune ele in loc de felicitari?
“Mai, mai, ce bine aratam in costum de mire. Si ce mireasa frumoasa. Stie despre mine? I-ai spus si ei cuvintele dragastoase pe care mi le sopteai mie?”
Cu toate astea ramane regretul ca mi-am daruit inima prea multor fete pana acum.
Sursa: www.cercetatiscripturile.org